Su 7.10.2018 Tuleville sukupolville
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Su 7.10.2018 Tuleville sukupolville

Isovanhemmaksi tuleminen on monelle odotettu ja toivottu tapahtuma. Isovanhemmuus on ilo ja riemu. Minuakin Herra on muistanut kahdella lapsenlapsella. He tuovat iloa elämään. Heidän tapaamistaan odotan. Yksi parhaimmista asioista on saada viettää aikaa heidän kanssaan. Myös nämä rakkaat kullanmurut odottavat pääsyä mummon ja papan luokse kyläilemään. Myös monet mummot ja vaarit ovat huomanneet, että suhde omiin lapsiin muuttuu ja löytyy jaettu kokemus.
Tämän sunnuntain psalmi tuo julki vanhoja asioita, joista olemme kuulleet, joista Isämme ovat meille kertoneet. Me emme salaa niitä lapsiltamme, vaan kerromme tulevillekin polville Herran voimasta.
Vanhemmuus ja isovanhemmuus lähentää sukupolvia toisiinsa aivan uudella tavalla. Isovanhemmat haluavat siirtää itselleen tärkeitä asioita perintönä tuleville sukupolville. Myös kristillisten arvojen välittäminen nähdään tärkeäksi. Läsnäolo on tärkeää lapsenlapselle. Hänet tulee huomioida sellaisena, kun hän on. Lasta tulee kannustaa, kun hän kehittyy ja oppii uusia asioita. Iloitkaamme siitä, että saamme olla läsnä lastenlastemme elämässä.


Jukka Hänninen
Diakoniatyön pastori Kotka-Kymin seurakunnasta


Kuva: Seppo Sirkka