Pyhäinpäivänä muistetaan poisnukkuneita

Kuva: Anni Sepponen

Pyhäinpäivänä muistetaan poisnukkuneita

Pyhäinpäivänä järjestetään kaksi kynttiläkirkkoa ja iltakirkkoa sekä Pyhäinpäivän hartaus ja Hiljaisuuden messu.

Lauantaina 3.11. vietetään Pyhäinpäivää ja muistellaan poisnukkuneita. Jumalanpalveluksissa luetaan viime Pyhäinpäivän jälkeen kuolleiden seurakuntalaisten nimet ja heidän muistokseen sytytetään kynttilät. Kotka-Kymin seurakunta järjestää Pyhäinpäivänä kaksi kynttiläkirkkoa ja iltakirkkoa sekä Pyhäinpäivän hartauden ja Hiljaisuuden messun.

Pyhäinpäivän kynttiläkirkko Kotkan kirkossa alkaa klo 15. Tilaisuudessa luetaan viime vuoden aikana Kotkan vanhalle hautausmaalle, Mussalon hautausmaalle, Parikan hautausmaalle ja muualle haudattujen nimet ja sytytetään muistokynttilät. Pyhäinpäivän kynttiläkirkko Kymin kirkossa alkaa myös klo 15. Tilaisuudessa luetaan viime vuoden aikana Helilän hautausmaalle, Hurukselan hautausmaalle, Kappelihautausmaalle, Kymin vanhalle hautausmaalle, Kirkonmaan hautausmaalle ja muualle haudattujen nimet ja sytytetään muistokynttilät. Pyhäinpäivän hartaus järjestetään klo 15 Metsäkulman kappelissa, jossa luetaan viime vuoden aikana Metsäkulman hautausmaalle haudattujen nimet ja sytytetään muistokynttilät.

Pyhäinpäivän iltakirkot pidetään Laajakosken kappelissa klo 17 sekä Parikan siunauskappelissa klo 18. Laajakosken kappelissa luetaan viime vuoden aikana Laajakosken hautausmaalle haudattujen nimet ja sytytetään muistokynttilät.

Langinkosken kirkossa järjestetään Pekka Simojoen säveltämä ja Anna-Mari Kaskisen sanoittama Hiljaisuuden messu klo 18. Messussa hiljennytään puhuttelevien laulujen äärellä.
– Messu sisältää monia tuttuja ja rakkaiksi tulleita lauluja, kuten Pidä minusta kiinni ja Kaukaa sinua hain, jotka säestää pieni soitinyhtye, kanttori Tarja Silvennoinen kertoo.
Hiljaisuuden messua ovat toteuttamassa pastori Tero Hietanen, kanttori Matti Vaakanainen sekä Kotka-Kymin kirkkokuoro Tarja Silvennoisen johdolla.