Laajakosken kappeli monipuoliseen käyttöön

Kappelisali on saanut uudet pöytäryhmät kahvitustilaisuuksia varten. Kuvat: Elina Tuuliainen

Laajakosken kappelin tilat monipuoliseen käyttöön

Urkuparvi on Laajakosken kappelissa näyttävä. Siunauskappelin muuttaminen kappeliksi mahdollistaa tilojen aktiivisemman ja monipuolisemman käytön.

Muutostöissä lapsille rakennettiin omat askartelu- ja leikkitilansa.

Kappelissa voi nykyisin järjestää muun muassa konsertteja, kastetilaisuuksia, häitä ja kokouksia.

Kotka-Kymin seurakunnan omistamassa Laajakosken kappelissa on tehty muutostöitä rakennuksen käyttötarkoituksen laajentamiseksi. Uudenveroisia tiloja voi jatkossa hyödyntää monipuolisesti muun muassa konserteissa, kokouksissa, kastetilaisuuksissa, häissä sekä kerhotiloina. Seurakunnan talousjohtaja Matti Ilmivalta toivoo, että Laajakosken siunauskappelin muuttaminen kappeliksi lisää tilojen kysyntää ja tarjoaa uusia mahdollisuuksia.
– Laajakosken kappeli on yksi seurakunnan hienoimmista ja parhaimmista rakennuksista, mutta aikaisemmin sitä käytettiin keskimäärin vain kerran viikossa. Seiniä ei kannata pitää tyhjillään, joten ryhdyimme miettimään, millaisia ratkaisuja pystymme tekemään.

Prosessi käynnistyi jo noin kolme vuotta sitten, kun suunnitelmat siunauskappelin muutostöistä vietiin eteenpäin odottamaan Mikkelin hiippakunnan tuomiokapitulin lausuntoa sekä Kirkkohallituksen päätöstä. Rakenteellisten muutosten suunnittelusta vastasi arkkitehti Ulla Hovi, joka on myös alun perin suunnitellut vuonna 2003 valmistuneen Laajakosken kappelin.
– Muutostyöt aloitettiin alkuvuodesta, ja viimeiset huonekalut toimitettiin paikan päälle nyt lokakuussa. Kappelisalin perälle on hankittu pöydät ja tuolit kahvitustilaisuuksia varten ja entisestä sakastista ja varastosta rakennettiin keittiötilat salin yhteyteen, Ilmivalta kertoo.

Muutosten yhteydessä kappeli sai myös omat kerhotilansa, jotka koostuvat askartelu- ja leikkihuoneista. Tällä hetkellä tiloissa kokoontuu keskiviikon perhekerho.
 – Halusimme kappelista mahdollisimman monikäyttöisen. Toivottavasti ihmiset löytävät tämän mahdollisuuden.

Perhekerho kokoontuu Laajakosken kappelissa keskiviikkoisin.