Su 28.10.2018 Suojassa

Su 28.10.2018 Suojassa

Olin viime viikolla seurakunnan perheleirillä ja rakensimme metsään majoja ja enkelipolun. Polun varrella oli höyheniä ja kysymyksiä: mitä toivot, mistä unelmoit ja missä olet turvassa. Toivoimme suppilovahveroita ja niitä löysimme, mutta pohdimme lasten kanssa myös sitä, millaista suojaa me ihmiset tarvitsemme. Kypärä suojaa päätä, sateenvarjo kastumiselta ja heijastin suojaa liikenteessä. Mikä tai kuka suojelee meissä kaikkein syvintä ja sisintä? Mikä kannattelee sinua, kun eniten kaipaat turvaa? Perheleirillä lapset käpertyvät majassa liki toisiaan. Yksi silitteli höyhenellä, yksi kikatti. Turva on luottamusta siihen, että joku pitää huolen. Että kaikki menee hyvin. Että jokainen on aina itseään Suuremman suojassa.

“Sinä, Herra, olet linnani ja turvapaikkani. Jumalani, sinuun minä turvaan.”
Herra pelastaa sinut linnustajan ansasta
ja pahan sanan vallasta. Hän levittää siipensä yllesi,
ja sinä olet turvassa niiden alla. Hänen uskollisuutensa on sinulle muuri ja kilpi ja
Hän antaa enkeleilleen käskyn
varjella sinua, missä ikinä kuljet." Ps.91:2-4,11.

Anna Kinnunen

Kirjoittaja on Haminan seurakunnan seurakuntapastori.

Kuva: Anna Kinnunen