Urkumusiikkia lounastunnilla

Kuva: Erkko Vuorensola

Urkumusiikkia lounastunnilla

Organ Friday perjantaina 9.11. klo 12. Esiintyjinä Kotka-Kymin seurakunnan kanttori Irina Lampén sekä urku- ja pianonsoiton opettaja Jaana Jokimies. Kesto 30min.

Kotkan kirkossa järjestetään kerran kuussa perjantaisin puolentunnin mittainen urkukonsertti, Organ Friday. Kesäiset lounaskonsertit ovat olleet hyvin suosittuja, joten päiväkonserttitoiminnan on toivottu jatkuvan myös muina vuodenaikoina.
– Musiikkitiimissä mietimme, että perjantaipäivä klo 12 olisi hyvä vaihtoehto, sillä siihen aikaan kaupungilla ei ole muuta musiikkitoimintaa, Kotka-Kymin seurakunnan kanttori Irina Lampén kertoo.

Ensimmäinen Organ Friday -konsertti pidettiin lokakuussa ja seuraavan kerran urkukonsertti järjestetään perjantaina 9.11. klo 12. Marraskuun konsertissa esiintyy Lampénin lisäksi Kotkan seudun urku- ja pianonsoiton opettaja Jaana Jokimies. Urkurit esittävät musiikkia sekä erikseen että yhdessä nelikätisesti.
– Organ Friday -konsertteja voin suositella kaikille vauvasta vaariin. Konsertin kestohan on aika lyhyt eli maksimissaan 30 minuuttia, joten urkumusiikkia voi pistäytyä kuuntelemaan vaikka lounastunnilla, Lampén vinkkaa.