Emerituspiispa Eero Huovinen kertoo Isä meidän -rukouksesta

kuva Raine Haikarainen

Emerituspiispa Eero Huovinen kertoo Isä meidän -rukouksesta

Isä meidän lienee maailman yleisin rukous. Varovaisenkin arvion mukaan se luetaan joka päivä 100 miljoonaa kertaa, yksin tai yhdessä, vuoden aikana 36 miljardia kertaa.

Helsingin hiippakunnan emerituspiispa, tietokirjailija Eero Huovinen kertoo keskiviikkona 14. marraskuuta Kotkassa uudesta kirjastaan Isä meidän. Hän mietiskelee myös kirjoittamisen vaikeuksia ja iloja ja haluaa haastaa illan osallistujat avoimeen keskusteluun.

Eero Huovinen avaa tuoreita näkökulmia tuttuun Isä meidän -rukoukseen. Omaperäisellä, lämpimällä, hauskallakin tyylillään hän pohtii rukouksen - ja rukoilemisen - merkityksiä ja ulottuvuuksia nykyihmiselle. Kaiken ytimessä on luottamus hyvään Jumalaan, joka on Isä meidän.

Huovinen tunnetaan älykkäänä keskustelijana ja kirkollisena vaikuttajana. Vuosien mittaan hän on ollut kansakunnan ahdistuksen, kaipauksen ja toivon tulkki. Oppineena teologina Eero Huovinen on kiinnostunut monista asioista, mutta ylimalkaisiin vastauksiin hän ei halua tyytyä. Lukijan ja itsensä hän haastaa pohtimaan arjen ilmiöitä pintaa syvemmältä.

Suomen Tietokirjailijat ry:n ja Kotka-Kymin seurakunnan yhdessä järjestämä tilaisuus alkaa Aittakorven seurakuntatalolla kello 17.30 pullakahveilla, ja Huovinen aloittaa kello 18.00.
Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Huovisen uutta kirjaa saa ostaa käteismaksulla.

-On ilo tulla Kotkaan siitäkin syystä, että minulla on sukusiteitä sinne, Eero Huovinen kertoo.