#Valoa -tapahtuma jälleen ensi vuonna
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Valaistu pajutunneli ilahdutti niin lapsia kuin aikuisia ja toi konkreettisella tavalla valoa pimeyden keskelle. Kuvat: Elina Tuuliainen

#Valoa -tapahtuma jälleen ensi vuonna

Tapahtuma tavoitti yli 700 eri-ikäistä kävijää Karhulan Jokipuistossa.

Karhulan Jokipuistossa marraskuun alussa järjestetty #valoa -tapahtuma keräsi valaistun pajutunnelin ääreen yli 700 eri-ikäistä ihmistä. Tapahtuman kävijämäärä ylitti järjestäjänä toimineen Kotka-Kymin seurakunnan erityisnuorisotyön odotukset moninkertaisesti.
– Olimme ajatelleet, että tapahtuma tavoittaisi edellistä vuotta enemmän ihmisiä, mutta emme osanneet arvata, että näin moni saapuisi paikalle. Olimme varautuneet noin 250 kävijään, vastaava erityisnuorisotyönohjaaja Reeta Lanki toteaa ilahtuneena.

Tapahtuman tarkoituksena oli muistuttaa, että pimeydenkin keskellä on valoa. Aina on joku, joka välittää, kun omat voimat eivät tahdo riittää.
– Monet tapahtuman elementit antoivat mahdollisuuden löytää juuri itselle sopivimmat tavat nähdä valoa pimeyden keskellä ja saada voimaa toisista ihmisistä. Hyvä lähtee usein kiertämään kuin huomaamatta, Lanki muistuttaa.

Langin mukaan joskus valoa on hymy toiselle ihmiselle, joka kokee yksinäisyyttä. Joskus se on toivottomuutta kokevan kuuntelemista. Samalla lailla myös toisen ihmisen kosketus on tärkeää, minkä vuoksi tapahtumassa haluttiin jakaa halauskortteja. Lisäksi isoskoulutusta käyvät nuoret pitivät ”Saa halata” – pinssejä takin liepeessä illan ajan.
– Kyllä me jaoimme tapahtuman aikana useita kymmeniä halauksia ihmisille, isoskoulutuksessa oleva 15-vuotias Iida Leinonen naurahtaa.
Leinosen mukaan läheisyys, rakkaus ja positiivisuus ovat parhaita tapoja torjua yksinäisyyttä ja luoda toivoa tulevaan.
 
#Valoa – tapahtuma järjestetään myös ensi vuonna pyhäinpäiväviikon torstaina eli 31.10.2019. Ensi vuoden tapahtuman suunnittelussa otetaan huomioon saatu kävijäpalaute.
– Tapahtuman hyvää vaalitaan, mutta luvassa on myös jotain uutta, Lanki vinkkaa.