Seurakuntavaalien ennakkoäänestyksessä äänestettiin vilkkaasti

Seurakuntavaalien ennakkoäänestyksessä äänestettiin vilkkaasti

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys järjestettiin 6.-10.11.2018. Kotka-Kymin seurakunnassa ennakkoääniä annettiin 2220 kappaletta.

Äänestysprosentti vaaleissa on Kotka-Kymin seurakunnassa tällä hetkellä 7,6 %. Ennakkoäänten tarkastuslaskenta suoritetaan loppuviikosta, kun muissa kuin Kotkan äänestyspisteillä annetut Kotka-Kymin seurakunnan äänet saadaan Kotkaan.  Äänioikeutettuja seurakuntalaisia Kotka-Kymin seurakunnassa on 29218 henkilöä.

Seurakuntavaalit järjestetään neljän vuoden välein ja ne ovat ennen kaikkea paikalliset vaalit, joissa seurakuntalaisten joukosta valitaan henkilöt suunnittelemaan toimintaa seuraavalle nelivuotiskaudelle.

Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen.
Varsinainen vaalipäivä seurakuntavaaleissa on ensi sunnuntaina 18.11.2018. Tällöin Kotka-Kymin seurakunnan jäsenet äänestävät kolmessa eri äänestysalueessa; Kotkan kirkolla, Kymin kirkolla ja Langinkosken kirkolla.

Oman äänestysalueesi löydät kotiin tulleesta kirjeestä äänioikeudesta.
Ennakkoääniä annettiin enemmän kuin edellisissä vaaleissa
Edelliset seurakuntavaalit järjestettiin vuonna 2014. Tuolloin Kotkassa toimi vielä Kotkan, Kymin ja Langinkosken seurakunnat. Ennakkoääniä vuonna 2014 annettiin yhteensä kaikissa kolmessa seurakunnassa 1807 kappaletta. Vuoden 2018 seurakuntavaalien ennakkoäänestyksessä annettiin siis 413 ääntä enemmän kuin edellisellä kerralla.

Kotka-Kymin seurakunnassa ennakkoäänestyspaikat haluttiin tuoda paikkoihin, joissa ihmiset ovat ja liikkuvat. Pasaatissa ja Prisman äänestyspisteillä kävi äänestäjiä vilkkaasti ja äänestys oli helppo hoitaa kauppareissun yhteydessä. Ennakkoäänestyspisteet olivat myös hyviä kohtaamispaikkoja seurakuntalaisten, luottamushenkilöiden ja työntekijöiden kanssa, toteaa Kotka-Kymin seurakunnan viestintäpäällikkö Emilia Pulkki.