Torstaisin hiljennytään arjen keskellä

Rukoushetkissä voi osallistua yhteisiin lauluihin ja virsiin, mutta myös kuunnella ja hiljentyä.

Torstaisin hiljennytään arjen keskellä

Arjen hengähdys on Kotkan kirkossa torstaisin klo 18 järjestettävä rukoushetki ja ehtoollinen.

Arjen hengähdys jatkuu jälleen tammikuussa 2019. Joulukuussa 2018 ei tilaisuutta järjestetä.

Arjen hengähdys on Kotkan kirkossa torstaisin klo 18 järjestettävä lämminhenkinen rukoushetki ja ehtoollinen. Rukoushetken kesto on noin puoli tuntia.
– Halusimme tarjota mahdollisuuden ehtoollisella käymiseen säännöllisesti myös muulloin kuin sunnuntaisin. Tilaisuus on samalla rukoushetki, jollaisia on pidetty paljon myös yhdessä seurakuntamme nuorten kanssa, pastori Maarit Alhosaari kertoo.

Ajatuksena on, että kirkkoon voi tulla rauhoittumaan hetkeksi oman arjen keskeltä. Rukoushetket ovat rauhallisia ja kauniita hiljentymisen hetkiä.
– Kirkon penkkiin voi istahtaa juuri sellaisena kuin on, omien ajatusten ja tuntojen kanssa. Halutessaan voi osallistua yhteisiin lauluihin ja tulla nauttimaan ehtoollista, käydä sytyttämässä kynttilän tai sitten vain istua rauhassa, kuunnella, olla ja hiljentyä, kanttori Jenny Kallberg kuvailee.

Torstaisin on mahdollista nauttia myös ehtoollinen.