Luottamushenkilöistä lähes puolet on uusia

Seurakunnan perhe- ja nuorisotyö on uusille luottamushenkilöille, Minni Kuismalle ja Tuula Anttilalle, tärkeä asia. Kuva: Lukas Pearsall

Luottamushenkilöistä lähes puolet on uusia

Tuula Anttila. Kuva: Erkko Vuorensola

Minni Kuisma. Kuva: Erkko Vuorensola

Seurakuntavaaleissa Kotka-Kymin seurakuntaan valittiin 33 luottamushenkilöä, joista 15 on uusia. Uusista luottamushenkilöistä suurimman äänisaaliin keräsivät Tuula Anttila Laajapohjaisesta valitsijayhdistyksestä sekä Minni Kuisma Kotka-Kymin seurakuntademarien ehdokaslistalta.

Viime sunnuntaina järjestetyissä seurakuntavaaleissa Kotka-Kymin seurakuntaan valittiin 33 luottamushenkilöä, joista 15 on uusia. Uusista luottamushenkilöistä suurimman äänisaaliin keräsivät 38-vuotias opiskeluhuollon kuraattori Tuula Anttila Laajapohjaisesta valitsijayhdistyksestä sekä 37-vuotias nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja Minni Kuisma Kotka-Kymin seurakuntademarien ehdokaslistalta. Molemmat valitut uskovat, että uudet luottamushenkilöt pääsevät vaikuttamaan jatkossa tehtäviin päätöksiin ja herättävät uudenlaista keskustelua.
– Uskon, että nyt ollaan menossa suvaitsevaisempaan suuntaan. Lisäksi kirkkovaltuuston keski-iän nuorentuminen mahdollistaa, että nuorempi ikäryhmä huomioidaan entistä paremmin päätöksenteossa, Kuisma kommentoi.
Myös Anttilan mukaan on hienoa, että uusi kirkkovaltuusto koostuu tasapuolisesti sekä uusista että vanhoista luottamushenkilöistä.
– Tällä tavalla saadaan uutta näkökulmaa asioihin, ja toisaalta jo luottamushenkilönä aiemmin toimineet tuovat kokemusta ja hiljaista tietoa myös meille uusille, Anttila tarkentaa.

Anttila on itse työskennellyt seurakunnan erityisnuorisotyössä pitkään, kunnes siirtyi tänä syksynä opiskeluhuollon kuraattoriksi. Tuore luottamushenkilö kertoo vahvuudekseen asioiden kokonaisvaltaisen hahmottamisen, sillä oman kokemuksen myötä hän on oppinut katsomaan asioita niin seurakuntalaisen, työntekijän kuin nyt uuden luottamushenkilönkin näkökulmasta. Kuraattorina työskentelevälle Anttilalle sydäntä lähellä ovat erityisesti lapset, nuoret ja perheet.
– Lapsissa ja nuorissa on meidän kirkkomme tulevaisuus. Ajattelen myös, että kaikki ovat samanarvoisia, ja kirkon ovet tulisi olla kaikille auki. Ollaan lähellä ihmistä ja lähellä Jumalaa. Autetaan niitä, jotka ovat avun tarpeessa, kuullaan heitä, joita muut eivät kuule, mennään sinne, minne muut eivät mene. Menemisen lisäksi tulisi kutsua myös koolle sellaisilla tavoilla, jotka ovat luontevia tämän päivän ihmiselle kokoontua, Anttila huomauttaa.

Myös Kuismalle seurakunnan tekemä nuoriso- ja perhetyö sekä tasa-arvoasiat ja suvaitsevaisuus ovat tärkeitä asioita. Nuorten parissa työskentelevä Kuisma nostaa erityisesti esille isostoiminnan sekä seurakunnan erityisnuorisotyön ja perhekerhot.
– Toivon myös, että seurakuntamme tukee jatkossakin partiotoimintaa ja tekee verkostotyötä, ja että seurakunta olisi hyvä verkostotoimija myös muiden organisaatioiden suuntaan, Kuisma summaa.

Henkilökohtaiset tulokset, äänimäärät ja vertailuluvut löytyvät täältä (klikkaa)