Su 25.11.2018 Mielekkyys, tarkoitus ja päämäärä

Su 25.11.2018 Mielekkyys, tarkoitus ja päämäärä

Tänään on tuomiosunnuntai. Se kutsuu meitä tutkimaan itseämme ja vaellustamme. Tuomiosunnuntai sanasta nousee mieleeni kolme kallisarvoista sanaa: mielekkyys, tarkoitus ja päämäärä. Nykyään pohditaan paljon elämän mielekkyyttä. Sen perään kysellään työelämän hektisessä oravanpyörässä kuin myös työttömyyden keskellä. Millaista on mielekäs elämä? Onko se sitä, että saan aamulla nousta pelkäämättä uuteen päivään ja saan käydä illalla levollisesti lepäämään? Monenlaiseen pohdintaan Jeesus vastaa: "elämän mielekkyys löytyy siitä, että otat vastaan minun sinulle antamani haasteen. Minä kutsun sinut pohtimaan elämääsi: miten olet elänyt, mitä olet saavuttanut, mihin suuntaan tiesi kulkee".
Tämä aika haluaa muistuttaa meitä elämämme todellisesta tarkoituksesta. Meidät on luotu rakkautta varten, kunnioittamaan, arvostamaan ja auttamaan toisiamme. Rakkauden merkityksen Jeesus piirtää eteemme väkevin vedoin: "Tulkaa minun Isäni siunaamat. Te saatte periä valtakunnan, joka on ollut valmiina teitä varten maailman luomisesta asti.” Rakkaus vaatii meitä asettumaan toistemme rinnalle. lohduttamaan surevia, rohkaisemaan toivottomia, ruokkimaan nälkäisiä, tukemaan heitä, jotka ovat kadottaneet elämän mielen ja tarkoituksen.
Iankaikkinen elämä on matkamme todellinen päämäärä. Sitä kohti meidät on kutsuttu taivaltamaan tällä joskus niin kivikkoisella tiellä, jolla joskus kadotamme elämän suunnan, mielekkyyden ja tarkoituksen. Kristus haluaa kutsua meitä tarkistamaan elämämme suuntaa, sen tarkoitusta ja päämäärää.

Marjo Kujala,
Kirkkoherra, Pyhtään seurakunta