Romppaselle eniten ääniä, Hauhialle paras vertausluku

Romppaselle eniten ääniä, Hauhialle paras vertausluku

Pirjo Romppanen.

Mikko Hauhia.

Kotka-Kymin seurakunnassa suurimman äänisaaliin keräsi 192 äänellä Kotkan kaupunginvaltuutettu Pirjo Romppanen Kotka-Kymin seurakuntademarien ehdokaslistalta. Parhain vertausluku osui Laajapohjaisen valitsijayhdistyksen ehdokaslistalla olleelle yrittäjä ja kuoronjohtaja Mikko Hauhialle, joka sai varatuomari Jukka Lemmetyisen jälkeen kolmanneksi eniten ääniä.

– Äänisaalis oli ällistyttävän suuri, odotin kyllä mukavaa äänimäärää, mutta tavoitteet ylittyivät huimalla tavalla. Nöyrin kiitokseni tästä kuuluu aktiivisille äänestäjille ja muille rummunlyöjille. Ilahduin suuresti myös Laajapohjaisen listan ehdokkaiden, sekä varsinkin valituiksi tulleiden, monipuolisuudesta: on kokemusta sekä uutta voimaa. Tätä me olimmekin hakemassa, Hauhia toteaa.

Hauhialla on kokemusta kirkkovaltuustosta yhden kauden verran, mutta seurakuntaympäristö on tullut tutuksi myös vuosia aikaisemmin kanttorin työn ohella. Musiikin ammattilaisen mukaan on tärkeää, että ehdokas on luottamuksen arvoinen.
– Uskon, että ajamani arvot vaikuttivat äänestäjiin. Lähimmäisenrakkaus on kaiken perusta. Pelkät mielipiteet eivät vaan riitä, ehdokkaan on omattava asiantuntemusta ja kenties edes pieni rahtunen järkeä. Uskoisin, että äänestäjät kokivat minut luottamuksen arvoiseksi varmaan näistäkin syistä. Täytyy seisoa sanojensa ja tekojensa takana.

Pirjo Romppanen on vaikuttanut kirkkovaltuustossa jo kaksi aiempaa nelivuotiskautta. Suuri äänimäärä seurakuntavaaleissa ilahdutti ja yllätti positiivisesti.
– Tunnen kiitollisuutta ja nöyryyttä saamastani luottamuksesta, mutta myös suurta vastuuta. Teimme demariehdokkaiden ja tukijoukkojemme kanssa yhtenäistä vaalityötä kertoen avoimesti arvoistamme ja tavoitteistamme rakentaa ihmisarvoa kunnioittavaa ja suvaitsevaa seurakuntaa ja kirkkoa, Romppanen kertoo.

Kotkan kaupungin tarkastuslautakunnan varapuheenjohtajan tehtävää hoitava Romppanen pitää tärkeänä, että viranhaltijoiden ja luottamushenkilöiden yhteistyötä lisätään, jotta seurakuntalaisten näkemykset ja terveiset tulevat paremmin esille, ja että tietoisuus seurakunnan monipuolisesta ja yhteisvastuullisesta toiminnasta lisääntyy.
– Jäsenyys on kulminoitunut monien osalta kirkollisveroon ja viime aikoina kirkon arvoratkaisuihin. Itse rinnastan kirkollisveron yhteiskunnalliseksi hyväntekeväisyyskeräykseksi. Arvoratkaisuihin voimme yhdessä vaikuttaa.

Romppanen on valmis luopumaan vähän käytetyistä kiinteistöistä, jotta määrärahoja voidaan käyttää muuhun tärkeään toimintaan.
– Käyttöasteeltaan vähäisisistä kiinteistöistä, joiden huolto- ja korjaustoimenpiteet syövät toiminnan määrärahoja, pitää päästä eroon, Romppanen huomauttaa.

Hauhia on Romppasen kanssa samoilla linjoilla ja toteaa, että tyhjillään seisovista toimitiloista olisi päästävä eroon. Miehellä on myös muita kehitysideoita tulevalle kaudelle.
– Musiikkityön siivu kaikesta seurakunnan toiminnasta on menojen puolesta niin vaatimaton, että tähän soisin tapahtuvan tiettyä korjausliikettä. Paikalliseen diakoniaan, varsinkin yksinäisten vanhusten tukemiseen, tahtoisin kohdentaa lisäresursseja, mikäli mahdollista. Nuorta väkeäkään ei saisi unohtaa. Onhan tässä työsarkaa ja paljon pohdittavaa, Hauhia tiivistää.

Henkilökohtaiset tulokset, äänimäärät ja vertailuluvut löytyvät täältä (klikkaa)