Saksankielinen messu la 1.12.

Saksankielinen messu järjestetään Langinkosken kirkossa. Kuva: Seppo Sirkka

Saksankielinen messu la 1.12.

Suomen saksalainen evankelis-luterilainen seurakunta järjestää lauantaina 1.12. klo 14 saksankielisen messun Langinkosken kirkossa. Messun toimittaa saksalaisen seurakunnan matkapastori Hans-Christian Beutel, joka on käynyt pitämässä jumalanpalveluksia myös muualla Suomessa.

Kotka-Kymin seurakunnan kanttori Susanna Hauerin mukaan saksankielisiä messuja järjestetään Kotkassa aina pari kertaa vuodessa. Messuissa käytetään Saksan evankelisen kirkon virsikirjoja ja tilaisuudet ovat tavallisesti olleet sanajumalanpalveluksia.
– Messun kulku poikkeaa jonkin verran suomenkielisestä jumalanpalveluksesta, mutta perusasiat ovat kuitenkin samat. Suosittelen messua kaikille, jotka ymmärtävät saksan kieltä enemmän tai vähemmän, Hauer kannustaa.