Ensimmäisenä adventtina lauletaan Hoosiannaa

Ensimmäisenä adventtisunnuntaina Kotkan kirkossa juhlistetaan myös 120 vuotta täyttävää Kotkan kirkkoa. Kuva: Seppo Sirkka

Ensimmäisenä adventtina lauletaan Hoosiannaa

Kotkan kirkon messussa 2.12. juhlistetaan myös 120-vuotiasta Kotkan kirkkoa.

Uusi kirkkovuosi alkaa 2.12. ensimmäisestä adventtisunnuntaista, joka on myös yksi vuoden suosituimmista kirkkopyhistä. Evankeliumi kertoo, miten Jeesus ratsasti Jerusalemiin aasilla. Kansa tervehti Jeesusta kuin kuningasta, odotettua pelastajaa ja auttajaa.
– Tätä muistamme adventin messussa, kun laulamme ”Hoosiannaa”. Ensimmäinen adventti on ollut kauan yksi suosituimmista kirkkopyhistä ja yksi syy siihen on juuri Hoosianna. Se on ihana ja samalla kiehtova ilmiö, että jokin virsi houkuttaa niin ihmisiä kirkkoon, Kotka-Kymin seurakunnan kappalainen Hannu Marttila toteaa.

Sana adventti tulee latinankielisestä sanonnasta adventus Domini, Herran tuleminen. Adventtiaika valmistaa ja johdattaa joulun suureen juhlaan ja symboloi myös Jeesuksen syntymää edeltänyttä pitkää odotuksen aikaa.
– Seuraamme profeettojen lupauksia pelastajasta ja auttajasta, jonka Jumala lähettää. Ja sitten jouluna lupaukset täyttyvät. Jeesus syntyy. Adventinaika on myös paastonaikaa, valmistautumisen aikaa, Marttila kertoo.

Kotka-Kymin seurakunnassa ensimmäisen adventin messut järjestetään Kotkan, Kymin ja Langinkosken kirkoissa klo 10. Ruotsinkielinen jumalanpalvelus pidetään Langinkosken kirkossa klo 13. Kotkan kirkon messussa juhlistetaan samalla myös 120 vuotta sitten ensimmäisenä adventtina vihittyä Kotkan kirkkoa ja muistellaan heitä, jotka olivat aikoinaan kirkkoa rakentamassa.

Myös Langinkosken aamupäivän messulla on oma teemansa. Luvassa on perheille suunnattu kirkkoseikkailumessu, jonka jälkeen Toivonsalissa tarjoillaan keittolounas (aikuiset 3€ ja lapset ilmaiseksi). Langinkoskella järjestetään ensimmäisenä adventtisunnuntaina myös nuorten brunssi ja messu. Brunssin valmistelut aloitetaan Langinkosken kirkon keittiössä klo 13 ja messu alkaa klo 15.30.