Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelukset Kotkassa

Kuva: Jary Högnabba

Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelukset Kotkassa

Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelukset pidetään Kotkan ja Kymin kirkoissa klo 10. Jumalanpalveluksen jälkeen on kunniakäynti sankarihaudoilla ja seppeleen lasku.

Kotka-Kymin seurakunnassa järjestetään itsenäisyyspäivänä 6.12. kaksi jumalanpalvelusta. Kotkan kirkossa pidetään sanajumalanpalvelus klo 10, minkä jälkeen on kunniakäynti sankarihaudoilla. Seppeleen laskevat Puolustusvoimat, veteraanijärjestöt ja seurakunta. Klo 15 Kotkan kirkon sankarihaudoille sytytetään kynttilät partiolaisten toimesta.

Kymin kirkossa jumalanpalvelus pidetään myös klo 10. Seppelekulkue lähtee jumalanpalveluksen jälkeen kirkon pääoven edestä. Kirkkokahvit ovat Helilän seurakuntatalossa tilaisuuden päätteeksi.

Kotka-Kymin seurakunnan rovastin Hannu Marttilan mukaan kirkoissa on pidetty itsenäisyyspäivänä jumalanpalveluksia aivan Suomen itsenäisyyden alkuajoista lähtien.
– Itsenäisyyspäivä on kansallinen juhlapäivä ja se on niin veteraaneille kuin monille muille tärkeä ja tunteita herättävä päivä. Veteraanien joukko pienenee, mutta emme saa unohtaa heitä. Isänmaa on minusta suuri kiitoksen aihe ja etenkin, kun ajattelemme maailmaamme tänä päivänä. Läheskään kaikilla ihmisillä ei ole turvallista isänmaata, joka pitäisi kansalaisistaan huolta, ja olisi avoin myös muualta tuleville, Marttila toteaa.