Jouluherkkukampanjalla jouluiloa vähävaraisille
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Kotkan Naisvoimistelijoiden Lumina-joukkue vastaa lahjoituksien hakemisesta kaupoista ja pakkaamisesta. Jo pienikin lahjoitus, kuten suklaalevy, ilahduttaa niin lahjan saajaa kuin antajaa. Kuvat: Anni Sepponen

Jouluherkkukampanjalla jouluiloa vähävaraisille

K-Supermarket Hyvätuuli, K-market Karhula, K-Market Metsäkulma sekä K-Market Erkinkulma vastaanottavat jouluisia elintarvikkeita kaupan kassojen läheisyydessä sijaitseviin ostoskärryihin 8.-15.12. välisenä aikana.

Kotkan Naisvoimistelijoiden Lumina-voimistelujoukkue sekä Kotka-Kymin seurakunta toteuttavat yhteistyössä neljän K-kaupan kanssa Jouluherkkukampanjan. Kampanjan tarkoituksena on kerätä jouluisia elintarvikkeita Kotkan vähävaraisille. K-Supermarket Hyvätuuli, K-market Karhula, K-Market Metsäkulma sekä K-Market Erkinkulma vastaanottavat lahjoituksia kaupan kassojen läheisyydessä sijaitseviin ostoskärryihin 8.-15.12. välisenä aikana. Lahjoituksiksi sopivat pilaantumattomat elintarvikkeet, kuten suklaa, piparit, säilykkeet ja glögi. Kärryyn ei tule lahjoittaa alkoholia, tuoretuotteita tai muita elintarvikkeita, jotka eivät säily huoneenlämmössä.

Lumina-joukkueen toinen joukkueenjohtaja Riitta Vehmassalmi kertoo, että jouluherkkukampanja toteutettiin ensimmäistä kertaa viime vuonna, ja se saavutti suuren suosion Kotkassa. Kampanjasta hyötyvät erityisesti yksinelävät ja lapsettomat pariskunnat, joilla jouluherkut saattaisivat muuten jäädä hankkimatta.
– Hyvin pienelläkin lahjoituksella, kuten suklaalevyllä tai pussillisella riisiä saa hyvän mielen niin itselle kuin lahjan saajalle. Hyvän joulumielen lisäksi kampanjan tavoitteena on opettaa nuorille toisten huomioon ottamista ja projektien hoitamista, Kotkan Naisvoimistelijoiden puheenjohtajana toimiva Vehmassalmi kertoo.

Vehmassalmen tytär, 14-vuotias Iitu Vehmassalmi, on Lumina-voimistelujoukkueen jäsen ja iloitsee myös mahdollisuudesta tehdä hyvää.
– Jo viime vuonna oli mukavaa, kun järjestelimme joukkuekavereiden kanssa lahjoituksia yhdessä. Tavaroita oli paljon ja yhteistyö oli kivaa. On hienoa, kun saamme jakaa niin monelle jouluiloa, Iitu Vehmassalmi toteaa.