Kirkkoneuvostolta avustusta luonnonkatastrofialueille

Kirkon Ulkomaanavun paikallinen yhteistyökumppani jakoi Keski-Sulawesin tuhoalueilla suojamuoveja ja muuta hätäapua. Kuva: ACT-allianssi/CWS

Kirkkoneuvostolta avustusta luonnonkatastrofialueille

Kotka-Kymin seurakunnassa on päätetty kirkkoneuvoston loppuvuoden avustusmäärärahojen käytöstä. 3000 euron suuruinen avustus suunnataan Filippiinien ja Indonesian luonnonkatastrofista kärsineiden auttamiseen Kirkon Ulkomaanavun kautta. Kirkon Ulkomaanapu toimittaa yhdessä ACT-allianssin järjestöjen kanssa tuhoalueille hätäapua, kuten suojia, ruokaa ja välttämättömyystarvikkeita. Järjestöt työskentelevät myös sairaanhoidon turvaamisessa. Myöhemmin varoja tarvitaan muun muassa maanviljelyn uudelleen käynnistämiseen.

Lyhyen ajan sisällä Filippiineillä ja Indonesiassa on sattunut kaksi luonnonkatastrofia, joilla on ollut tuhoisia vaikutuksia satojentuhansien ihmisten elämään. Indonesiassa Sulawesin saarella tapahtui syyskuussa 7,4 magnitudin suuruinen maanjäristys, joka aiheutti tsunamin kaupunkien rannikoille. Satoja ihmisiä on kuollut. Sähköt ovat poikki ja rakennuksia on sortunut. Maanvyörymät ovat katkaisseet teitä ja Palun lentokenttä on vaurioitunut. Tuhojen on arvioitu koskettavan ainakin 300 000 ihmistä. Apua tarvitsevat erityisesti vanhukset ja lapset, vammaiset, raskaana olevat ja imettävät naiset sekä väliaikaisissa suojissa asuvat.

Filippiineille syyskuussa iskenyt taifuuni sai myös aikaan laajoja tuhoja. Myrsky on aiheuttanut menetyksiä yli puolelle miljoonalle ihmisille. Kirkon Ulkomaanapu tekee yhteistyötä paikallisen avustusjärjestön NCCP:n kanssa ja toimittaa kotinsa menettäneille ruokaa, hygieniatarvikkeita, huopia ja makuualustoja.

Kirkon Ulkomaanavun verkkosivuilla voi tehdä myös itse lahjoituksen ja auttaa lapsia ja aikuisia selviytymään katastrofin keskellä: https://www.kirkonulkomaanapu.fi/lahjoita/.