Su 16.12.2018 Tien kulkijat

Su 16.12.2018 Tien kulkijat

Talvisin katson aamulla, että minkälainen sää on. Miltä tien pinta näyttää, kun lähtee autolla tai kävellen liikkeelle. Onko liukasta, loskaa, sadetta, vai kuiva keli.
Tänään on kolmas adventtisunnuntai ja aiheena Tehkää tie kuninkaalle. Tämä pyhä voisi mielestäni olla nimensä puolesta kaikkien auraajien ja tienhoitajien kirkkopyhä.
Kolmas adventtisunnuntai on omistettu kuitenkin Johannes Kastajalle, joka eli keskellä aikakauden vaihtumista. Myös me elämme monella tapaa muutosten keskellä.
Johannes Kastaja oli tien raivaaja. Näin kolmantena adventti sunnuntaina me voimme raivata elämässämme tilaa hiljentymiselle ja rukoukselle joulukiireen keskellä. Antaa Raamatun sanan ja rukouksen valmistaa sydäntämme joulun sanomalle.
Meidän elämämme on vaellusta ja kuljemme elämämme aikana erilaisia teitä. Matkallamme tarvitsemme toisia ihmisiä. Tarvitsemme ihmisiä, joiden kanssa voimme jakaa ilot ja surut. Tarvitsemme rohkaisevia sanoja ja tekoja, jotka auttavat meitä kulkemaan eteenpäin. Valona matkallamme on Jeesus Kristus.

Anne Läheniemi
Kotka-Kymin seurakunta