Aattohartaudet ja joulukirkot Kotkassa

Kuva: Seppo Sirkka

Aattohartaudet ja joulukirkot Kotkassa

Jouluaaton hartauksia järjestetään useissa eri paikoissa. Perhehartaudet pidetään Kymin kirkossa klo 13 ja Langinkosken kirkossa klo 14.

Kotkassa pidetään useita eri aattohartauksia ja joulukirkkoja. Jouluaattona hartaudet järjestetään Hurukselan hautausmaalla klo 13, Langinkosken Kalastusmajalla klo 13, Kymin kirkossa klo 14, Laajakosken kappelissa klo 14, Parikan siunauskappelissa klo 15 sekä Metsäkulman kappelissa klo 15. Ruotsinkielinen jouluaaton hartaus pidetään Kotkan kirkossa klo 14.30. Reserviläisjärjestöjen seppeleenlasku ja kunniavartio on Kymin kirkon sankarihautausmaalla klo 15.40 ja jouluaaton hartaus Kymin kirkossa klo 16. Lisäksi Kotkan kirkossa on myös jouluaaton hartaus klo 16.

Kotkassa järjestetään jouluaattona myös perhehartaudet Kymin kirkossa klo 13 ja Langinkosken kirkossa klo 14. Perhehartaudet ovat suhteellisen lyhyitä ja niissä on pyritty huomioimaan erityisesti perheen pienimmät.
– Laulut valitaan myös lapsia ajatellen ja esimerkiksi puheissa otetaan huomioon koko perhe. Perhehartaudet eivät kuitenkaan ole vain lapsiperheitä varten, vaan kaikki ovat tervetulleita vauvasta vaariin, Kotka-Kymin seurakunnan rovasti Hannu Marttila kertoo.

Jouluyön messut pidetään Langinkosken kirkossa klo 22 ja Kymin kirkossa klo 23 sekä jouluyön hartaus Kotkan kirkossa klo 22. Jouluaamun jumalanpalvelus järjestetään Kymin kirkossa klo 8, joulun jumalanpalvelus Langinkosken kirkossa klo 10 ja joulupäivän jumalanpalvelus Kotkan kirkossa klo 10. Tapaninpäivän messu pidetään Langinkosken kirkossa klo 10.
– Kynttilät, joululaulut ja jouluvirret sekä ihmisistä täyttyvät kirkot tuovat tilaisuuksiin oman tunnelmansa. Ihmiset ovat herkällä mielellä ja hyvällä tuulella. Aaton tohinoiden keskeltä on mukava lähteä sulattelemaan jouluruokia ja hiljentyä joulunsanoman äärellä, Marttila toteaa.