Su 6.1.2019 Totuus
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Su 6.1.2019 Totuus

Tyrannin ja tietäjien viisaus – Loppiaisen evankeliumissa molemmat etsivät totuutta, eri lähtökohdista käsin. Herodes, tyranni, kutsui omat luottomiehensä koolle haluten tietää tarkasti, mistä oikein oli kyse. Hän luotti niin omiensa sanaan kuin halusi myös tarkasti kuulla Itämaan tietäjiä, saadakseen varmuuden siitä, mitä oli tapahtunut. Kuka olikaan tuo kuninkaan kilpailijaksi ilmaantunut henkilö, jonka tähti johdatti tietäjät kaukaa Juudeaan.

Itämaan tietäjät puolestaan luottivat vanhoihin kirjoituksiin ja ennustuksiin syntyvästä uudesta kuninkaasta. Tässä uskossaan he lähtivät rohkeasti liikkeelle kohti tuntematonta seuraten tähteä.

Molemmat, tyranni ja tietäjät, etsivät totuutta omilla tavoillaan, omin keinoin. Heille kaikille oli tärkeää löytää totuus ja saada varma tieto siitä, kuka syntynyt juutalaisten Messias oikein oli.

Yhtä tärkeää totuuden etsiminen on meille: ketä minä kumarran Kuninkaiden Kuninkaana? Kuka Kristus on minulle? Ketä minä seuraan – mikä on evankeliumin totuus ja mitä se merkitsee minun elämälleni vuonna 2019? Sitä saamme ja sitä meidän tulee etsiä nyt alkaneena vuotenakin – totuutta Kristuksesta ja Jumalasta,

toteaa
rovasti Juha Parjanen
Haminan seurakunta


Kuva: Erkko Vuorensola