Etelä-Kymenlaakson Palveleva puhelin etsii uusia päivystäjiä

Etelä-Kymenlaakson Palveleva puhelin etsii uusia päivystäjiä

Kirkko tarjoaa keskusteluapua vaikeassa elämäntilanteessa tai esimerkiksi yksinäisyyteen.

Kirkon yhteisissä palveluissa, kuten Palvelevassa puhelimessa ja netissä, voit keskustella seurakunnan työntekijöiden ja koulutettujen vapaaehtoisten kanssa. Lapsille ja nuorille on omat palvelunsa. Vuodelta 2018 kootut tilastot kertovat puheluiden määrän olevan kasvussa.

Etelä-Kymenlaakson Palvelevaan puhelimeen kaivataan uusia päivystäjiä. Päivystystehtäviin etsitään Kotkan seudulla asuvia hyviä kuuntelijoita ja auttamishaluisia ihmisiä. Perehtymisen jälkeen kurssille osallistuva voi halutessaan toimia Palvelevan puhelimen päivystäjän.

Palveleva puhelin on Suomen vanhin auttava puhelin. Se on toiminut yhtäjaksoisesti vuodesta 1964 alkaen. Palvelevan puhelimen rinnalla toimii verkkoauttamispalvelut Palveleva chat ja Palveleva netti sekä kirjepalvelu Palveleva kirje. Kaikilla näillä kanavilla tarjoamme keskusteluapua nimettömänä ja luottamuksellisesti.
Palvelut ovat valtakunnallisia, ja niistä vastaa yhteistoiminnassa noin 40 seurakuntien ylläpitämää Palvelevan puhelimen paikallista toimipistettä. Kaikki neljä keskusteluavun kanavaa toimivat sekä suomen että ruotsin kielellä. Palvelevan puhelimen työ on kirkon sielunhoito- ja diakoniatyötä.
Palveleva puhelin on avoinna joka ilta klo 18 alkaen klo 01 asti. Perjantai ja lauantai öinä palvelu on auki klo 03 saakka. Operaattori veloittaa puhelusta liittymäsopimuksesi mukaisen hinnan (pvm/mpm).

Päivystystehtäviin etsitään Kotkan seudulla asuvia hyviä kuuntelijoita ja auttamishaluisia ihmisiä, jotka ovat valmiita osallistumaan kolmen illan koulutusjaksoon tammikuussa. Perehtymisen jälkeen kurssille osallistuva voi harkita, onko puhelinauttajan tehtävä hänelle sopiva, Palvelevan puhelimen koulutussihteeri, pastori Jukka Hänninen Kotka-Kymin seurakunnasta kertoo.

Kuunnellen autat -kurssilla käydään läpi haasteelliset soitot ja niihin vastaaminen. Päivystäjät saavat tehtävässään jatkokoulutusta ja ohjausta.
Kurssi järjestetään 15.-17.1. klo 18-19.30 Kotkan seurakuntakeskuksen takkahuoneessa. Ilmoittautumiset kurssille 14.1. mennessä Päivi Ihatsulle p.040- 196 75 05. Tiedusteluihin vastaa Jukka Hänninen  041-462 6221