Su 3.2.2019 Sytytä toivon kynttilä.

Su 3.2.2019 Sytytä toivon kynttilä.

Ennen vanhaan kynttilänpäivänä siunattiin vuoden aikana kirkossa käytettävät kynttilät. Ennen sähkövalojen aikaa kirkkojen ohella myös kodeissa luettiin raamattua kynttilänvalossa.

Kynttilänpäivän aihe on: ”Kristus, Jumalan kirkkauden säteily”. Päivän evankeliumissa hurskas Simeon kohtaa temppelissä Jeesus-lapsen ja sanoo: ”Minun silmäni ovat nähneet sinun pelastuksesi, jonka olet kaikille kansoille valmistanut: valon, joka koittaa pakanakansoille, kirkkauden, joka loistaa kansallesi Israelille” (Luuk.2: 30 – 32). Todellinen valo astui Simeonin elämään Jeesus-lapsessa ja päästi hänet, pitkään palvelleen Jumalan palvelijan, lepoon ja rauhaan.

Kastekynttilä muistuttaa Jeesuksen lupauksesta: ”Minä olen maailman valo. Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo” (Joh.8:12). Jeesus-valo syttyy rukouksen kautta. Pyhä Henki ohjaa kristittyä oikealle tielle ja antaa hänelle voimaa vaeltaa kristittynä kohti iankaikkista elämää ja lopullista kirkkautta.

Tänään alkaa Yhteisvastuukeräys. Keräyksen kautta voi tänä vuonna tukea lasten ja nuorten koulutusta maailman katastrofialueilla ja Suomessa. Koulutus poistaa maailmasta kurjuutta ja köyhyyttä sekä luo tiedon valon ja janoa ihmisen elämään. Yhteisvastuukeräyksessä avunsaajan lisäksi myös lahjoittajalle tulee hyvä mieli, koska hän on saanut sytyttää toivon kynttilän tähän maailmaan.

Jari Savinainen
Kotka-Kymin srk:n oppilaitosyhteistyön pastori