Su 10.2.2019 Talvipäivä

Su 10.2.2019 Talvipäivä

Sinä talvipäivänä tytöt päättivät ruveta kauppiaiksi. Pihalla oli tarkoitukseen sopiva lumikasa. Ovenpielestä löytyi isän suuri lapio. Tosi hyvä rakennustöihin.
Kovalla työllä lumikasaan syntyi potero. Sen eteen tuli myyntitiski, johon koverrettiin lapasella kuoppia myyntiartikkeleita varten. Niitä löytyi helposti. Sireenipensaista sai jääpuikkoja, tien laidasta ruskeita koiranputkia ja hangelta jäniksen papanoita. Myytävänä oli siis jäätelöä, kukkia ja suklaakaramelleja. Ostoksille piti jotenkin päästä, joten tehtiin liukumäki.
Siinä puuhaillessa alkoi ilta hämärtää. Kodin ikkunoihin syttyi valot ja taivaalle alkoi ilmestyä kirkkaasti loistavia tähtiä. Näin pimeällä piti kauppa jo sulkea. Tytöt ottivat kaupan tiskiltä jääpuikot. He asettuivat selälleen lumikasa päälle vierekkäin, imeskelivät tyytyväisinä jääpuikkoja ja katselivat tähtitaivasta. Taivaan isä siellä ihaili varmaan heidän kauppaansa.
Äiti tuli portaille huutamaan heitä syömään. Tuore pulla tuoksui ulos asti. Mahtava päivä!

Hanna Talka
kirjoittaja työskentelee Haminan seurakunnan nuorisotyön pappina

Kuva: Seppo Sirkka