Kerran elämässä - kaksi iltaa kuolemasta

Kerran elämässä - kaksi iltaa kuolemasta

Juliste

Kotkan seurakuntakeskuksessa keskiviikkona keskiviikkona 27.3.klo 18. Teemana  "Minäkin kuolen". Alustamassa asiantuntijat jotka kohtaavat kuolemaa työssään eri tavoin.

Maaliskuussa Kotka-Kymin seurakunnassa puhutaan kuolemasta eri näkökulmista. Kahtena iltana järjestettävät illat kulkevat teemoilla ”suomalainen kuolema” ja ”minäkin kuolen”. Illoissa aiheesta on puhumassa asiantuntijat, jotka kohtaavat kuolemaa työssään eri tavoin.

Ensimmäisenä iltana teemaa käsitellään ”suomalainen kuolema” – näkökulmasta. Illassa alustamassa filosofian tohtori Mari Pulkkinen aiheenaanSankareitako kaikki? Hyvästä kuolemasta hyvään suruun”. Pulkkinen on väitellyt ja kirjoittanut surusta. Pulkkisen kirja Surun sylissä (2017), pohjautuu suomalaisten kokemuksiin menetyksestä. Toisena alustajana illassa on Kymenlaakson pelastuslaitoksen pelastuspäällikkö Ilpo Tolonen. Tolonen puhuu aiheesta ”Palomies kohtaa usein kuoleman ja se myös koskettaa”.

Toinen ilta käsittelee teemaa ”minäkin kuolen”. Aiheesta puhumassa saattohoitokouluttaja, Yhteisvastuun keräysjohtaja Tapio Pajunen. Pajunen pohtii elämän rajallisuutta ja mm. sitä, miten voin tukea kuolevaa tai tämän läheisiä teemalla ” Saattohoitokouluttaja kohtaa itsekin elämän rajallisuuden”. Lisäksi illassa puhumassa geriatrian erikoislääkäri Katri Laitinen lääkärin näkökulmasta kuolemaan.

Molempina iltoina teemaan liittyvää musiikkia kanttori Matti Vaakanaisen esittämänä. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Kerran elämässä – kaksi iltaa kuolemasta Kotkan srk-keskuksessa ke 20.3. klo 18 ja ke 27.3. klo 18.