Su 17.3.2019 Pieni pala taivasta kukkaruukussa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Su 17.3.2019 Pieni pala taivasta kukkaruukussa

Kevät saa minussa joka vuosi aikaan jonkinlaisen kasvi-innostuksen. Vaihdan viherkasveille mullat ja raahaan talven aikana pölyyntyneen pullojukan kylpyhuoneeseen suihkuun. Hellin ystävältä saatuja kilpipiilean ja peikonlehden pistokkaita. Pääsiäistä varten ostan rairuohon siemeniä. Pitäähän lastenkin kokea keväänvihreä ilo! Haaveilen kesästä ja parvekkeen ruukkupuutarhasta.

Sen lisäksi että upotan sormeni multaan, avaan myös Raamatun. Raamattu on todellinen puutarhakirja, jossa mainitaan 180 erilaista kasvia. Kasveihin, puihin, kukkiin, viljaan ja hedelmiin liittyy paljon vertauskuvallisuutta, ja opetuksissaan myös Jeesus käytti paljon luonnonläheisiä vertauksia.

Oma suosikkini on vertaus sinapinsiemenestä, joka esittelee meille keväisen kasvun ihmeen. ”Taivasten valtakunta on kuin sinapinsiemen, jonka mies kylvi maahansa. Se on pienin kaikista siemenistä, mutta kun sen taimi kasvaa täyteen mittaansa, se on puutarhan kasveista suurin. Lopulta se on kuin puu, niin että taivaan linnut tulevat ja pesivät sen oksille.” Matt. 13:31–32

Elina Aro
Kirjoittaja työskentelee kasvatuksen pappina Kotka-Kymin seurakunnassa

Kuva: Stefan Schweihofer