Su 31.3.2019 Mieluisa tuliainen

Su 31.3.2019 Mieluisa tuliainen

Lapsena ihmettelin sitä ihastusta, minkä sai aikaan toiselta paikkakunnalta tuliaisina tuotu leipä. Ainakin ennen eri puolella Suomea pidettiin vähän erimakuisista leivistä. Mutta ehkä leivän saama huomio kertoi jostakin muustakin, kuin erilaisesta mausta. Leivän antaminen toiselle viesti jakamisesta. Tuliaisien tuoja halusi jakaa jotakin hyvin tärkeää.
Jakamisesta on kyse silloinkin, kun raamatunkertomuksessa eräs poika halusi antaa Jeesuksen käyttöön viisi leipää ja kaksi kalaa. Kun Jeesus oli siunannut ne, niistä riitti ravintoa 5000 ihmiselle. Jos olemme avoimia sille, mitä maailmassa tapahtuu, huomaamme hetkessä, että monella ihmisellä on puutetta ja kärsimystä. Toinen ihminen voi helpottaa sitä jakamalla omastaan.
Tämän päivän nimi kirkossa on leipäsunnuntai. Jeesus sanoo itsestään: "Minä olen elämän leipä. Se, joka syö tätä leipää, elää ikuisesti.” Jeesus ohjaa ihmisiä hyvään elämään toisten kanssa. Hänellä, joka ottaa vastaan Jeesuksen, on myös toivo iloisesta iankaikkisesta elämästä.

Nina Eskoli
Kotka-Kymin seurakunta