Kirkkoneuvosto käsitteli kokouksessaan viime vuoden toimintaa ja tilinpäätöksen

Kirkkoneuvosto käsitteli kokouksessaan viime vuoden toimintaa ja tilinpäätöksen

Kotka-Kymin seurakunnan kirkkoneuvosto kokoontui keskiviikkona 27.3. vuoden 3. kokoukseensa. Isoina käsiteltävinä asioina kokouksessa olivat vuoden 2018 toimintakertomus ja tilinpäätös.

Vuoden 2018 toiminnan huippujuttuja olivat vuoden alussa käynnistynyt Meijän keittiö sekä marraskuussa Karhulan Jokipuistossa järjestetty #valoa -tapahtuma. Meijän keittiöön voi tulla syömään Langinkosken kirkolle joka keskiviikko klo 17. Tarjolla on tavallista kotiruokaa, jonka valmistaa joko Ristiniemen keittiö tai Meijän keittiön vapaaehtoiset. Syömään ovat tervetulleita kaikki, mukana on usein paljon lapsiperheitä. Meijän keittiö lähti siitä ajatuksesta, että jospa yhtenä iltana viikossa ei tarvitsisi laittaa itse ruokaa kotona. Viikoittain syöjiä on n. 100, joten yhteinen ruokailuhetki on ollut suosittu ja tarpeellinen.

#valoa -tapahtuma puolestaan keräsi Karhulan Jokipuistoon marraskuun alussa n. 700 ihmistä. Tapahtuma oli osa valtakunnallista #valoa-kampanjaa, jonka tarkoitus oli muistuttaa siitä, että kaiken pimeänkin keskellä on aina valoa ja että aina on joku, joka välittää. Valaistun pajutunnelin äärellä paistettiin makkaraa, nautittiin musiikista ja halattiin lujasti ja lämpimästi.

Vuonna 2018 paikkansa seurakunnan toiminnassa vakiinnuttivat joka toukokuussa ja marraskuussa järjestettävä Kastepäivä, seurakunnan tarjoama kastejuhla sekä Langinkosken kirkolla vietettävät Yhessä -illat. Kaikkien uusien avausten keskellä myös vanhat tutut toiminnot säilyttivät paikkansa. Seurakunnan toimintaa ovat järjestämässä työntekijöiden lisäksi lähes 500 hengen vapaaehtoisjoukko. He kaikki ansaitsevat työstään ison kiitoksen!

Seurakunnan vuoden 2018 tilinpäätös kiipesi 72 000 euroa plussan puolelle. Vaikka kirkollisverotulot laskivat, saatiin talous pidettyä kuitenkin tasapainossa. Avaimia siihen olivat tarkka henkilöstösuunnittelu sekä vahva talouskuri: talousarvioon varatut määrärahat pitivät ja säästöjäkin syntyi. Vuotta 2018 leimasivat myös seurakuntavaalit, marraskuun vaaleissa seurakunnalle valittiin uudet luottamushenkilöt. Kirkkovaltuuston 33 valtuutetusta 15 on uusia, tämän vuoden alussa aloittaneita.

Kokouksen alussa kirkkoneuvostolle esittäytyi seurakunnan uusi talousjohtaja, Jari-Pekka Väisänen. Hän aloittaa työt seurakunnassa 8.4.2019.