Palmusunnuntai aloittaa hiljaisen viikon

Palmusunnuntai aloittaa hiljaisen viikon

Palmusunnuntai aloittaa hiljaisen viikon, jolloin muistellaan Jeesuksen kärsimyksiä ja elämän viimeisiä vaiheita. Palmusunnuntai muistuttaa myös Jeesuksen saapumisesta Jerusalemiin. Hän ratsasti aasilla Jerusalemiin, ja kansa heitti hänen eteensä tielle palmunlehviä.

Tiedetään, että Syyriassa ja Egyptissä palmusunnuntain juhlaa on vietetty jo 300-luvulla. Lännen kristityille palmusunnuntain juhla vakiintui 600-luvun kirkossa. Nykyisin koko Suomessa palmusunnuntain perinteeseen kuuluu muun muassa, että lapset käyvät virpomassa pajunoksat käsissään.

Palmusunnuntain ajankohta vaihtelee vuosittain. Pääsiäinen on kevätpäiväntasausta seuraavan täydenkuun jälkeinen sunnuntai, ja palmusunnuntaita vietetään viikkoa ennen sitä. Tänä vuonna palmusunnuntai on 14.4.

Palmusunnuntain tapahtumia Kotka-Kymin seurakunnassa

• Su 14.4. klo 10 Palmusunnuntain messu Kotkan kirkossa.

• Su 14.4. klo 10 Palmusunnuntain messu Kymin kirkossa.

• Su 14.4. klo 10 Kirkkoseikkailumessu Langinkosken kirkossa. Messun jälkeen keittolounas Toivonsalissa. Aikuiset 3€, lapset alle 15v ilmaiseksi.

• Su 14.4. klo 12 Haltijantien kyläkirkko Haltijantien kerhohuoneessa.

• Su 14.4. klo 18 ”Lapsilta lapsille” Yhteisvastuu -konsertti Kotkan kirkossa. Rauhalan musiikkiluokkien kuoro, johtaa Jenna Sunila, Kotkan lyseon kuoro, johtaa Maaria Salmi. KSMO:n Kamariorkesteri, johtaa Esa Heikkilä, KSMO:n bändi. Kiia-Maria Piispa, urut. Urho Soininen, urut. Konsertin juontaa Timo Lahtimo. Vapaa pääsy. Kolehti Yhteisvastuulle.