Su 28.4.2019 Pääsiäinen meni – mitä jäi?

Su 28.4.2019 Pääsiäinen meni – mitä jäi?

Pääsiäinen oli viikko sitten. Huomasit varmaan. Jos et muuten, niin sitä ympäröineet kaksi arkivapaata todennäköisesti siitä muistuttivat.
Teitkö viime viikonloppuna jotain, jolla juhlistit pääsiäisen viettoa? Toivottavasti, sillä kyllä tuo päivä on aina juhlimisen arvoinen. Onneksi se on niinkin iso juhla, että on varsin sopivaa juhlistaa sitä vielä tänäänkin! Sillä se mikä pääsiäisessä on tärkeintä, on ihan yhtä totta tänään kuin viikko sitten.
Ja näin on vaikka, olisit sitä jo viime sunnuntaina juhlinutkin ja vatsa vieläkin olisi lammasta ja mämmiä killillään. Juhlan syy ei ole kadonnut. Sitä kannattaa yhä juhlia, vaikka tekisikin sen hieman keveämmän kattauksen kera.
Kristus nousi kuolleista! Kristus avasi tien Jumalan yhteyteen! Kristus avasi tien taivaaseen!
Tämä on totta vielä viikko pääsiäisen jälkeenkin. Tämä on totta aina.
Siksi, avaa rohkeasti vielä yksi suklaamuna! Tai jos se ei millään onnistu, syö vaikka pääsiäispupulta jäänyt porkkana. Ja tule kirkkoon. Siellä pääsiäisjuhla jatkuu sunnuntaista toiseen. Juhlakattaus odottaa ehtoollispöydässä.

Tero Hietanen
Kirjoittaja on pastori Kotka-Kymin seurakunnassa