Kotka-Kymin seurakunta myy Ruonalan seurakuntatalon

Ruonalan seurakuntatalo. Kuva Emilia Pulkki

Kotka-Kymin seurakunta myy Ruonalan seurakuntatalon

Kotka-Kymin seurakunnan kirkkovaltuusto päätti myydä Ruonalan seurakuntatalon kiinteistön JRV Invest Oy:lle perustettavan taloyhtiön lukuun. Kirkkovaltuusto kokoontui ylimääräiseen kokoukseen 12.6. käsittelemään asiaa. Kiinteistön kauppahinta on 161 500 euroa.

Ruonalan seurakuntatalon on suunnitellut arkkitehti Lauri Heinänen ja se on valmistunut vuonna 1963. Seurakuntatalo on ollut myynnissä useita vuosia. Ruonalan seurakuntatalon kiinteistö on ollut myynnissä Huutokaupat.comissa. Tarjousaika päättyi 3.5.2019. Korkeimman tarjouksen teki Jaana Lehtilän toimesta JRV Invest Oy perustettavan taloyhtiön lukuun.

Seurakunnan kiinteistökauppa lähetetään vielä Tuomiokapituliin ja Kirkkohallitukseen käsittelyyn.