Kirkkoneuvosto kokoontui kevään viimeiseen kokoukseensa tiistaina 28.5.

Kirkkoneuvosto kokoontui kevään viimeiseen kokoukseensa tiistaina 28.5.

Kevään viimeisen kokouksen asialistalla oli esitys Ruonalan seurakuntatalon myynnistä. Ruonalan seurakuntatalo on ollut myynnissä pitkään, vuodesta 2013 asti. Kirkkoneuvosto päätti esittää kirkkovaltuustolle Ruonalan seurakuntatalon myymistä. Kirkkovaltuusto kokoontuu ylimääräiseen kokoukseen 12.6. päättämään asiasta.

Kirkkoneuvosto päätti myös, että Kotka-Kymin seurakunta osallistuu Mikkelin ja Lapuan hiippakuntien yhteiseen esimiestyön kehittämishankkeeseen. Tiedosta toimeen - hankkeen on tarkoitus alkaa syksyllä 2019. Lisäksi kirkkoneuvosto kuuli keväällä tehdyn työhyvinvointikyselyn tuloksia ja antoi suuntaviivoja kesällä alkavalle vuoden 2020 talousarvion valmistelulle.

Kirkkoneuvosto valtuutti kirkkoherran allekirjoittamaan uudet sairaalasielunhoidon yhteistyösopimukset Kymsoten kanssa. Sopimukset eivät tuo muutoksia sairaalapastoreiden arkeen vaan sopimukset päivitettiin ajantasaisiksi. Jatkossakin sairaalapapit ovat potilaiden ja heidän läheistensä sekä sairaaloiden henkilökunnan käytettävissä, tukena ja apuna.

Kokouksen päätteeksi kirkkoneuvosto myös arvioi omaa työskentelyään liikennevalojen värikoodien mukaan. Arvioinnin mukaan vuoden alussa aloittanut kirkkoneuvosto on tyytyväinen asioiden valmisteluun ja etenemiseen ja neuvoston jäsenet ovat päässeet hyvin sisään tehtäviinsä ja sähköisen asianhallintajärjestelmä Domuksen käyttöön. Kesätauolle lähdettiinkin vihreiden valojen saattelemana. Seuraavan kerran kirkkoneuvosto kokoontuu elokuun lopussa.