Su 2.6.2019 Usko elää käsissä

Kuva Lotta Numminen

Su 2.6.2019 Usko elää käsissä

Olen kuullut sanottavan, että usko elää käsissä. Usko toteutuu käsiemme kautta. Käsillä esimerkiksi siunaamme toisiamme. Kyynelehdin kirkon penkissä, kun viime viikolla oman poikani pään päälle asetettiin siunaavat kädet ja sanat: Taivaan Isä siunatkoon sinun koulutiesi. Joka kerta hymyilen onnellisena kastetilaisuudessa, kun asetamme vanhempien ja kummien kanssa kädet pienen vauvan päälle ja pyydämme hänelle voimaa ja suojaa.

Tänään ajattelen erityisesti eilen ylioppilaslakkinsa saaneita ja kaikkia valmistuneita. Ajattelen heidän juhliaan, ajattelen elämää, joka on muutoksessa. Toivon siunausta hauraaseen, mutta samalla niin vahvaan ja elämän nälkäiseen vaiheeseen. Näissä nuorissa elää siemen muutokseen, jota maailmamme niin kipeästi kaipaa. Runoilija Ylva Eggehorn on sanonut runossaan Jumalasta, että Jumalalla on vain sinun kätesi. Valmistuneille haluankin sanoa: sinä olet Jumalan kädet. Sinun käsiesi kautta Jumalan hyvyys voi arjessa toteutua.

Anna Kinnunen

seurakuntapastori, Haminan seurakunta.