Su 7.7.2019 Rippikoululaiselle

kuva: Nuutti Nissinen

Su 7.7.2019 Rippikoululaiselle

Tänään vietetään monessa kirkossa konfirmaatiomessua, niin myös Kotkan kirkoissa. Puolen vuoden rippikoulu kuuden päivän leirijaksoineen on takanapäin. Monessa perheessä rippijuhlat on iso juhla, joka kokoaa suvun yhteen, ja missä muistellaan omaa rippikoulua. Nuori saa kukkia, rahaa ja lahjoja, mutta mitä muuta jää käteen rippikoulusta?

Sinut on kastettu kristilliseen uskoon, ja rippikoulun aikana on selvennetty kristinuskon pääkohtia. Monet asiat ovat tuttuja entuudestaan, esimerkiksi koulun uskonnontunneilta. Olet saanut miettiä oman elämän valintoja. Pidä kiinni siitä hyvästä, mitä olet rippikoulun aikana oppinut tai oivaltanut. Riittää, että muistat edes jotain, koska tärkeää ei ole tiedon määrä vaan se, mitä sydämessä tapahtuu. Rippikoulun aikana pitää suorittaa ulkoläksyt ja jotain pitää tietää Jeesuksesta, mutta loppupeleissä millään tiedolla ei ole väliä. Ainoastaan uskolla on väliä. Raamattu, jonka saat, on täynnä viisaita elämänohjeita, se ohjaa pelastukseen ja Jeesuksen luo. Raamattu on hyödyllinen, koska se ohjaa Jumalan tahdon mukaiseen elämään. Jumalan tahto on, että me uskomme ja että usko saisi vaikuttaa elämässämme.

Herra, kiitos rippikouluajasta, uusista ystävistä ja oivalluksista. Ole myös lähellä heitä, joille rippikoulu ei ole ollut mukavaa aikaa. Sinä voit koskettaa ja puhutella ihan jokaista. Anna rauha ja ilo, joka ylittää kaiken ymmärryksen. Aamen.

Tuomi Larvi
pappi, Kotka-Kymin seurakunta