Su 21.7.2019 Elämän maku

kuva: Heidi Nevalainen

Su 21.7.2019 Elämän maku

Olen saanut viettää neljä viikkoa kesälomaa. Elämä on maistunut ihanalle. Kuluneisiin viikkoihin on mahtunut monia kohtaamisia ystävien kanssa. On istuttu kaikessa rauhassa yhteiseen ruokapöytään. Aamuni olen saanut aloittaa pulahtamalla kylmään meriveteen ja joinakin aamuina suloisen pehmeään järveen. Olen katsellut kesän kukkaloistoa, tuntenut vastan tuoksun ja maistanut niin metsämansikoita kuin mustikoitakin. Olen istunut ongella lapsenlapsen kanssa ja nähnyt sen riemun, kun ongenkoho uppoaa veden alle. Kala on koukussa. Olen tuntenut itseni etuoikeutetuksi. Olen saanut olla hetken kuplassa ja unohtaa enimmät elämän murheet ja huolet.

Kävimme lastenlasten kanssa myös hautausmaalla. Siellä käytiin mielenkiintoisia keskusteluja elämästä ja kuolemasta, suvun vaiheista ja tuntemattomienkin hautakivistä. Jotenkin tuntui, että sielläkin oli elämän maku.

Metsä on saanut olla kirkkoni, mutta nyt kaipaan jo messua. Siellä tämän päivän psalmitekstin mukaan ”Sinun tekojasi ylistetään polvesta polveen, isät kertovat ihmeitäsi lapsilleen, tuovat julki sinun kirkkautesi, loistosi ja kunniasi.” Tavataan siis kirkossa.

Hannu Marttila

Rovasti, Kotka-Kymin seurakunta