Su 4.8.2019 Kohtaamisen raikas hiljaisuus

Kuva: Roine Piirainen.

Su 4.8.2019 Kohtaamisen raikas hiljaisuus

”Vuoria, laaksoja, valoa, varjoja poluilla ihmisen on.” Näin alkaa Erkki Lemisen laulu, joka kertoo hengellisestä maantieteestä. Vuorelta näkyy kauas, ja vuori näkyy kauas. Ihmisen kokemusmaailmassa vuori on arjesta erotettu pyhä paikka.

Raamatussa vuori on usein intiimi tila, jossa Jumala ja ihminen kohtaavat. Kun saamme tilaa olla, meissä tapahtuu ihmeellisiä asioita. Kun pysähdymme miettimään, miten voimme, mitä tarvitsemme ja mitä kaipaamme, me alamme kysyä hengellisiä kysymyksiä. Vuorovaikutuksen näkökulmasta kaikki on viestiä. Kun elämme herkkänä ja avoimena, lopulta kaikki on puhetta hyvältä Jumalalta.

Pietari ei osannut olla läsnä Jeesuksen ja ystäviensä kanssa vuorella. Hänessä näemme itsemme: ihmisen, joka joko suree tai kaihoaa mennyttä elämäänsä taikka pelkää tai toivoo tulevaa. Pelottaa olla nyt. Jos se on liikaa – tai liian vähän?

Profeetta Habakuk kertoo omasta jumala-kokemuksestaan: Hän loistaa valona, hän säteilee kirkkautta, hohde verhoaa hänen suuren voimansa. Hab.3:4

Elina Rajala

kirjoittaja työskentelee pappina Haminan seurakunnassa