Su 25.8.2019 Ole myötätuntoinen, sillä et tiedä toisen taakkaa

Kuva: Joona Kotilainen

Su 25.8.2019 Ole myötätuntoinen, sillä et tiedä toisen taakkaa

Vietimme Pyhtään kirkossa Elvismessua. Tarkemmin sanottuna gospelmessua, jonka musiikit perustuivat Elviksen laulamiin gospelbiiseihin. Messu kuului osaksi Pyhtää-viikon ohjelmaa, jolloin olemme yleensä halunneet viettää messua jonkin teeman mukaan yhteistyössä pyhtääläisten kanssa.

Messua valmistellessani kuuntelin paljon Elviksen laulamaa gospelmusiikkia. Luin myös rockin kuninkaan elämästä. Elvis, samoin kuin moni muu rakastettu tulkitsija, aloitti uransa laulamalla kirkossa. Ehkä hän omaksui sieltä sielukkaan tapansa tulkita musiikkia ja tuoda toivoa lukuisille ihmisille.

Lauluissa toistui teema, jossa ihminen kantaa turhaan yksin taakkaa. Elvis lienee ammentanut omasta kokemusmaailmastaan. Ihaillun tähden elämään mahtui yksinäisyyttä ja kamppailua, josta ihmiset eivät olleet tietoisia.

Ajattelen, että meistä jokainen kantaa taakkoja, joista muut eivät tiedä. Ongelmat voivat saada hyvin erilaisia ilmenemismuotoja, jotka eivät välttämättä kerro suoraan niiden sisällöstä. Siksi on tärkeää olla myötätuntoinen, sillä et voi tietää, mitä taakkaa toinen kantaa sisimmässään.

Tanja Roiha

seurakuntapastori, Pyhtään seurakunta