Lohtuhuivi lämmittää hartioita ja mieliä

Karhulan Kässäpiirissä kietouduttiin lohtuhuiveihin. Huiveja tehdään seurakunnan käsityöpiireissä, mutta kuka tahansa voi lahjoittaa tekemiään huiveja lohtuhuiveiksi. Kuva: Heidi Nevalainen

Lohtuhuivi lämmittää hartioita ja mieliä

Lohtuhuivin voi ostaa kenelle tahansa, joka tarvitsee lohdutusta. Voit myös osallistua huivien tekoon tai lahjoittaa lankaa lohtuhuiveihin.

Viime keväänä tamperelainen pappi sai liikkeelle someilmiön. Hän keksi kietoa surevan lesken harteille huivin, joka oli lahjoitettu seurakunnalle. Ele toi lohtua leskelle, ja syntyi ajatus lohtuhuiveista.

Lohtuhuiveista kuultiin myös Kotka-Kymin seurakunnan käsityöpiireissä. Kässäpiirin ja Sukkapiirin väki kokoontui ideoimaan, miten ajatusta voisi soveltaa.

– Mietimme lohtua ja totesimme, että monenlaisissa asioissa ihmiset tarvitsevat lohtua. Ei vain silloin, kun läheinen kuolee. Voi olla sairautta, työpaikan menetystä tai yleisesti elämänkipua, sanoo lähetyssihteeri Anne Hovi.

Lohtua kolmeen suuntaan

Niinpä Kotkassa päätettiin laajentaa alkuperäistä lohtuhuivin ideaa. Lähetystyöltä voi ostaa huiveja kenelle tahansa, jonka ajattelee tarvitsevan lohtua. Huivien tuotto menee lähetystyöhön.

– Kun ostaa huivin, lohduttaa lähettienkin kautta. Joku pääsee kouluun, toinen saa ruokaa, kuvailee Hovi.

Eikä lohtu pelkästään tähän jää.

– Minulle on tullut paljon lohtua huivien tekemisestä. Olemme puhuneet, että lohtuhuiveista saavat lohtua niin tekijät, antajat kuin saajatkin, kertoo Minna Koivula, joka on tehnyt jo lähes 30 huivia tai kaulaliinaa.

Kaikki voivat osallistua

Huiveja tehdään seurakunnan käsityöpiireissä, mutta kuka tahansa voi tehdä huivin ja lahjoittaa sen seurakunnalle lohtuhuiviksi. Työtä voi tukea myös lahjoittamalla lankaa käsityöpiireihin.

Huiveja myydään Karhulan kirkkoherranvirastossa ja lähetystyön myyjäisissä. Mallista ja materiaalista riippuen huivien hinnat ovat 15-40 €/kpl.