Käsitöitä tekemällä voi tehdä hyvää

Seurakunnan Kässäpiirissä on tehty Lohtuhuiveja, joita voi ostaa jollekin, joka tarvitsee lohdutusta. Huiveja voi myös tehdä itse ja lahjoittaa seurakunnalle lohtuhuiviksi.

Käsitöitä tekemällä voi tehdä hyvää

Muistisairaille vanhuksille kerätään hypistelymuhveja. Lohtuhuivit puolestaan on tarkoitettu heille, jotka kaipaavat lohtua. Molempia voi tehdä ja lahjoittaa seurakunnalle.

Joskus tuntuu, että haluaisi lohduttaa, mutta ei oikein tiedä miten. Ehkä voisi kietoa läheisensä harteille lohtuhuivin?

Lohtuhuivi on vapaaehtoisten tekemä huivi tai kaulaliina, jonka voi ostaa sellaiselle, joka kaipaa lohtua. Huiveja tehdään Kotka-Kymin seurakunnan käsityöpiireissä, mutta myös muut vapaaehtoiset voivat neuloa tai virkata huivin ja lahjoittaa sen lohtuhuiviksi seurakunnalle.

Huivien myynnistä saadut varat menevät lähetystyölle. Huivin ostaminen voi siis viedä lohtua kauaskin, lähetystyön muodossa. Huiveja myydään Karhulan kirkkoherranvirastossa ja lähetystyön myyjäisissä.

Lue juttu Lohtuhuiveista.

Hypistelymuhveja muistisairaille vanhuksille

Lauluyhtye Helmikellot lähtee syksyn aikana kiertämään vanhainkoteja ja ilahduttamaan vanhuksia lauluillaan. Tuliaisiksi he vievät hypistelymuhveja muistisairaille.

Voit osallistua tuliaisten tekemiseen ja neuloa tai virkata hypistelymuhvin. Muhveja voi toimittaa Karhulan seurakuntakeskuksen virastoon. Helmikellot vievät muhvit perille.

Hypistelymuhveja tehdään myös Kotka-Kymin seurakunnan Neulekahviossa. Neulekahvioon Karhulan seurakuntakeskukseen kokoonnutaan joka toinen torstai klo 10-12 (29.9. alkaen).

Lue Marttojen vinkkejä hypistelymuhveista.

Ota yhteyttä Helmikelloihin: Kirsi Tuominen 044 725 9132 tai Sari Hyvönen 044 725 9233 tai Helmikellojen Facebookin kautta.