Kolahtaako-viikon elokuvat 2019
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Kolahtaako-viikon elokuvat 2019

Mestari Cheng on tarina ystävyydestä ja rakkaudesta.

Elokuvaohjaaja Salvador Mallon kamppailee terveysongelmien
kanssa ja käy muistoissaan läpi elämäänsä elokuvassa Kärsimys ja kunnia.

Ma 7.10. klo 18.30 Mestari Cheng

kesto 114 min (1 t 55 min), ohjaus Mika Kaurismäki, Suomi

Mika Kaurismäen uudessa eokuvassa kiinalainen mestarikokko Cheng saapuu poikansa kanssa syrjäiseen suomalaiskylään etsimään vanhaa ystäväänsä. Syntyy tarina, joka on kertomus hyvästä ruuasta, Lapista ja erilaisten kulttuurien kohtaamisesta. Se on myös tarina ystävyydestä ja rakkaudesta.


Ti 8.10. klo 13 Kärsimys ja kunnia

kesto 113 min (1 t 54 min), ohjaus Pedro Almodóvar, Espanja

Elokuvaohjaaja Salvador Mallon kamppailee terveysongelmien
kanssa ja käy muistoissaan läpi elämäänsä. Hän muistelee
lapsuuttaan, ensirakkauttaan, uraansa ja lopulta pohjatonta
tyhjyyttä, joka estää luovuuden. Voiko kutsumus antaa elämälle
merkityksen ja luoda toivoa?

Ti 8.10. klo 15.30 Van Gogh – ikuisuuden porteilla.

kesto 111 min (1 t 51 min), ohjaus Julian Schnabel, Irlanti / Iso-Britannia / Ranska / Sveitsi / Yhdysvallat

Taiteilija Vincent Van Gogh viettää tuotteliasta kautta Ranskassa, etelän kauniissa väreissä. Epäilijöitä ja pilkkaajia riittää, mutta tärkeänä tukena on pikkuveli Theo. Veli näkee Vincentissä tulevien sukupolvien tulkin. Elokuva kertoo poikkeuksellisen lahjakkaan taiteilijan viimeisistä vuosista.

Ti 8.10. klo 18.30 Budapestin Auringonlasku.

kesto 142 min (2 t 22 min), ohjaus László Nemes, Ranska / Unkari

On vuosi 1913 ja nuori Irisz matkustaa Budapestiin työskennelläkseen edesmenneiden vanhempiensa aikoinaan omistamassa kaupassa. Matkalla naiselle selviää, että hänellä on veli, josta ei ole aiemmin kuullutkaan. Veli on kateissa ja Irisz lähtee etsintämatkalle läpi sekasortoisen Budapestin.


Ke 9.10. klo 14 Kapernaum – Kaaoksen lapset.

kesto 126 min (2 t 6 min), ohjaus Nadine labaki, Libanon

12-vuotias Zain on kasvanut Beirutin slummeissa, joissa selviytyminen on taistelua. Poika päättää paeta. Ystävällinen Rahil majoittaa Zainin, ja Zain ryhtyy lapsenvahdiksi naisen pienelle pojalle. Yllättäen nainen katoaa ja Zain jää pienen pojan kanssa kahden. Kuinka pitkään he selviävät karussa maailmassa?

Ke 9.10. klo 17 Aatos ja Amine.

kesto 73 min (1 t 13 min), ohjaus Reetta Huhtanen, Suomi

Monilla festivaaleilla palkittu dokumentti kertoo 6-vuotiaasta Aatoksesta, joka asuu Brysselin monikulttuurisessa lähiössä. Aatos haluaisi oman jumalan, koska hänen ystävällään Aminellakin on Allah. Toinen ystävä väittää, että jumalaan uskovat ihmiset ajattelevat kummallisesti. Yhdessä lapset pohtivat elämän suuria kysymyksiä uteliaina ja ilman ennakkoluuloja.

Ke 9.10. klo 19 Vice – Vallan oikeat kasvot.

kesto 133 min (2 t 13 min), ohjaus Adam McKay, Yhdysvallat

Tositapahtumiin perustuva tarina kuvaa Yhdysvaltain entisen varapresidentin, Dick Cheneyn matkaa Wyomingin maaseudulta merkittäväksi poliittisen vallan käyttäjäksi. Elokuva on kertomus kaksijakoisesta miehestä: juonikkaasta vallan väärinkäyttäjästä ja omistautuvasta perheenisästä.


To 10.10. klo 13 Shoplifters – Perhesalaisuuksia

kesto 121 min (2 t 1 min), ohjaus Hirokazu Kore-eda, Japani

Shibatan perheen elämä on täynnä varastelua ja huijaamista, mutta myös rakkautta ja kiintymystä. Näpistelyreissulla kohdattu kaltoin kohdeltu tyttökin otetaan osaksi perhettä. Pinnan alla on kuitenkin salaisuuksia, joiden paljastuminen laittaa yhteiselon koetukselle. Elokuva palkittiin Cannesin elokuvajuhlien pääpalkinnolla.

To 10.10. klo 15.30 Kaikki tietävät – Everybody knows

kesto 133 min (2 t 13 min), ohjaus Asghar Farhadi, Espanja / Italia / Ranska

Laura matkustaa lapsineen takaisin vanhaan kotikyläänsä viettämään sisarensa häitä. Juhlatunnelma idyllisellä viinitilalla muuttuu kuitenkin painajaiseksi, kun menneisyyden salaisuudet nousevat pintaan. Pääosissa näyttelevät taitavat Penélope Cruz ja Javier Bardem.

To 10.10. klo 18.30 Puutarhajuhlat.

kesto 99 min (1 t 39 min), ohjaus Agnés Jaoui, Ranska

Puutarhassa lähellä Pariisia on juhlat. Tv-tähti Castro saapuu vieraaksi ja huomaa, että paikalla on jo hänen ex-vaimonsa ja tyttärensä. Tytär on juuri julkaissut kirjan vanhempiensa pieleen menneestä avioliitosta. Mukana on myös eräs Youtube-tähti ja julkkiksia bongaileva tarjoilija. Onko luvassa mainiot juhlat vai täysi kaaos?

Pe 11.10. klo 17.30 Olen suomalainen.

kesto 113 min (1 t 53 min), ohjaus Aleksi Mäkelä, Suomi

Elokuva on tarina elämää suuremmasta rakkaudesta, unelmien tavoittelusta ja taistelusta oman paikan löytämiseksi. Elokuva kertoo itsensä voittamisesta ja elämän pettymyksistä. Ennen kaikkea se on tarina selviytymisestä ja ujosta savolaispojasta, josta lopulta kasvaa koko kansan tuntema legenda, Kari Tapio.

 

Pe 11.10. klo 20.30 Koirat eivät käytä housuja.

kesto 105 min (1 t 45 min), ohjaus J-P Valkeapää, Suomi

Juha menettää vaimonsa onnettomuudessa, eikä tuska tunnu helpottavan. Sitten Juha kohtaa Mona-nimisen dominan, mikä muuttaa kaiken. Mutta voiko kivun tukahduttaa vielä voimakkaammallakin kivulla? Elokuva valittiin Cannesin elokuvajuhlien Directors’ Fortnight –sarjaan.


La 12.10. klo 16 Stan ja Ollie.

kesto 98 min (1 t 38 min), ohjaus Jon S. Baird, Iso-Britannia / Kanada / Yhdysvallat

Tositapahtumiin perustuva elokuva lähtee kuuluisan komediakaksikon matkaan 50-luvun Britanniaan. Stan ja Oliver ovat viimeisellä kiertueellaan. Parin ystävyyttä koettelevat niin menneisyyden haamut kuin terveysvaivatkin. Lopulta on aika selvittää, kuinka paljon he oikein merkitsevätkään toisilleen.

La 12.10. klo 18.30 Marian Paratiisi.

kesto 111 min (1 t 51 min), ohjaus Zaida Bergroth, Suomi

Karismaattinen Maria Åkerblom johtaa uskonlahkoa 1920-luvun Suomessa. Öisin Maria vajoaa transsiin ja saarnaa seuraajilleen enkelin välittämää sanaa. Maria on magneettisen kiehtova, mutta mitä ulkokuoren alle lopulta kätkeytyykään? Elokuva on tositapahtumien inspiroima.


Su 13.10. klo 16 Jeti.

kesto 92 min (1 t 32 min), ohjaus Jill Culton, Yhdysvallat/Kiina

Teini-ikäinen Yi löytää nuoren jetin kotitalonsa katolta Shanghaissa.
Hän ja hänen ystävänsä Jin ja Peng antavat otukselle nimeksi
Everest. Yhdessä he lähtevät viemään maagista olentoa takaisin
perheensä pariin maapallon korkeimpaan kolkkaan. Ystävysten
on pysyteltävä askeleen edellä upporikasta Burnishia, joka aikoo
kaapata otuksen itselleen, sekä eläimiä tutkivaa tohtori Zaraa.

Su 13.10. klo 18.30 Äiti.

kesto 91 min (1 t 31 min), ohjaus Samppa Batal, Suomi

Elinkautisen tuomion saanut Eeva armahdetaan. Vapauduttuaan hän haluaa löytää tyttärensä, joka on kasvanut aikuiseksi äidin ollessa vankilassa. Vanhassa kotikylässä tehdään kuitenkin selväksi, ettei nainen ole tervetullut. Pääroolin elokuvassa tekee Kotkan kaupunginteatterissakin pitkään näytellyt Jaana Saarinen.