Su 29.9.2019 Lasten kaltaisiksi
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

kuva: Amy Elizabeth Quinn

Su 29.9.2019 Lasten kaltaisiksi

”Sallikaa lasten tulla minun luokseni, älkää estäkö heitä. Heidän kaltaistensa on Jumalan valtakunta.” Nämä Jeesuksen sanat luetaan ristiäisissä. Mitä Jeesus tarkoitti, kun hän sanoi, että Jumalan valtakunta kuuluu lasten kaltaisille?

Ajattelen, että nämä sanat voivat avautua, kun katsomme lapsia. Kun seuraamme mitä he tekevät, kuulemme mitä he sanovat.

Lapsi on aito ja teeskentelemätön. Lapsi elää hetkessä. Lapsi osaa turvautua vanhempiin. Lapsi osaa turvautua Jumalaan. Lapsi kokee ja tuntee pyhän.

Luin Tommy Helstenin kirjan ”Saat sen, mistä luovut” ja koin tuon kirjan voimakkaana kutsuna lapsenkaltaisuuteen. Kirjassa puhutaan siitä, kuinka ihminen alkaa rakentaa monenlaisia turvaverkkoja ympärilleen, koska häneltä puuttuu perimmäinen turva. Pelkäämme omaa haurauttamme ja voimattomuuttamme ja turvaudumme väärällä tavalla esimerkiksi omaisuuteen tai ihmissuhteisiin. Emme uskalla elää. Emme uskalla jättäytyä korkeimman käsiin. Vasta kun olemme valmiita luopumaan omista itse rakennetuista turvamuureistamme, voimme todella elää.

Kristinusko on paradoksien uskonto. Asiat kääntyvät Jeesuksen opetuksissa usein päälaelleen. Meitä kutsutaan lasten kaltaisiksi, jättämään omat ponnistelumme toisarvoisiksi ja turvautumaan Jumalan armoon.

 

Maarit Alhosaari

Kirjoittaja työskentelee pappina Kotka-Kymin seurakunnassa