Kirkkoneuvosto kokoontui syyskaudella toiseen kokoukseensa

Kirkkoneuvosto kokoontui syyskaudella toiseen kokoukseensa

Kirkkoneuvosto piti keskiviikkona 25.9. syyskauden toisen kokouksensa. Esityslistalla oli kirkkovaltuustolle esitettäviä, tällä hetkellä tyhjien virkojen lakkauttamisia, kiinteistöselvityksen valmistelua ja tonttivuokra-asioita. Lisäksi kirkkoneuvostolta oli pyydetty lausuntoa Mikkelin hiippakunnan uudesta rovastikuntajaosta.

Kokouksessaan kirkkoneuvosto päätti esittää kirkkovaltuustolle kahden kappalaisenviran sekä yhden kanttorinviran lakkauttamista. Rovastikuntajaosta se lausui puoltavansa uutta rovastikuntajakoa. Uudessa rovastikuntajaossa nykyiset Kotkan ja Kouvolan rovastikunnat muodostaisivat uuden, Kymenlaakson rovastikunnan. Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituli käsittelee asiaa myöhemmin syksyllä. Rovastikuntajaon uudistaminen tuli aiheelliseksi kun kirkolliskokous päätti Hollolan rovastikunnan eli käytännössä Lahden ja sen lähialueiden siirtämisestä Tampereen hiippakunnasta Mikkelin hiippakuntaan ensi vuoden alusta lukien.

Päätettävien asioiden lisäksi kirkkoneuvosto sai tietoa tämän vuoden talousarviotilanteesta, seurakunnan tilastoista, henkilöstömuutoksista ja muista ajankohtaisista asioista.

Seuraavan kerran kirkkoneuvosto kokoontuu lokakuun lopussa. Sitä ennen pidetään kirkkovaltuuston kokous 16.10. Helilän seurakuntatalolla.