Liikuntaryhmät 

Seurakunta järjestää erilaisia liikuntaryhmiä. Tule rohkeasti mukaan!

Jumppa ja Venyttely

Tiistaisin klo 18 Naisten jumppa Kotkan srk-keskuksen voimistelusalissa. (Kevätkausi 2023 alkaa 10.1.)

Perjantaisin klo 8.40-9.25 Venyttely (sekaryhmä) Velhossa, Ututie 2. Ilmoittautuminen suoraan vetäjälle: Kati p. 0400 759 503. (Kevätkausi 2023 alkaa 13.1.)

Perjantaisin klo 18 Jumppa/tanssi Velhossa, Ututie 2. Ilmoittautuminen suoraan vetäjälle, p. 045 650 9989/Lorena.

Jumpissa vapaaehtoinen maksu (2 €) lähetystyön hyväksi. 

Kaikille avoin lentopallo

tiistaisin klo 19 Kotkan srk-keskuksen voimistelusalissa. 

Gospel-lattarit ™

Gospel-lattarit™ -tanssijumppaa ja venyttely torstaisin klo 17 Kotkan srk-keskuksen voimistelusalissa. Hinta 4 €/kerta. Tuotto menee hyväntekeväisyyteen.

Kevätkausi 2023 alkaa 12.1. ja jatkuu 11.5. asti. Ei tuntia 2.3. ja 6.4.

Koko perhe tanssii

Koko perhe tanssii - aikuinen-lapsi -tanssiliikuntaa perjantaisin klo 10-10.45 Kotkan seurakuntakeskuksessa. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Kevätkausi 2023 alkaa 13.1., ei tuntia 27.1., 3.3. eikä 7.4.

 

Gospel-lattareilla™ hikeä, hymyjä ja rytmiä riittää

Torstaisin Kotka-Kymin seurakuntakeskuksen liikuntasalin täyttää iso joukko hymyileviä naisia. Kello 17 alkaa Gospel-lattarit™, jossa tanssitaan kristillisen lattarimusiikin tahdissa.

Tunnille tullakseen ei tarvitse osata tanssia. ”Kyseessä on matalan kynnyksen tanssiliikuntaa, johon kaikki ovat tervetulleita iästä, koosta ja liikuntataustasta riippumatta. Ilo ja halu liikkua ovat pääasia”, sanoo tunnin vetäjä Leena Ronkainen.

Tunti maksaa 4 euroa, ja tuotto menee Naisten Pankille. ”Voisi siis sanoa, että tanssimme naisille ammatteja. Tästä saa hyvän mielen kaiken muun liikunnasta saatavan hyödyn lisäksi, kun samalla tukee kehitysmaiden naisia”, sanoo Ronkainen.

Tunnille kannattaa laittaa jalkaan tanssikengät tai tossut, mutta sukillakin pärjää. Osalla osallistujista on huivi lanteilla, osalla kukka päässä. Ronkainen kuitenkin painottaa, että armollinen ja hyväksyvä ilmapiiri, sekä omasta kehosta nauttiminen ovat tärkeimpiä asioita – eikä esimerkiksi se miltä kukakin näyttää.

Gospel-lattarit™ on Tampereen NNKY:n vuonna 2007 aloitettu kristillinen treenimuoto. Alun perin ajatuksena on ollut se, ettei tanssimisessa ole kysy pelkästään fyysisestä hyvinvoinnista ja tanssitaitojen kehittymisestä, vaan tärkeä osa on vahvistaa naisten itsetuntoa ja itsensä hyväksymistä. Gospel-lattareita™ tanssitaan ympäri Suomea, ja ohjaajiakin on useita kymmeniä. Tassitunti aloitetaan ja lopetaan yhteisellä rukouksella.