Liikuntaryhmät

 

Seurakunta järjestää erilaisia liikuntaryhmiä. Tule rohkeasti mukaan!

Aittakorven seurakuntatalolla

  • Naisten jumppa maanantaisin klo 14.30
  • Jumppa kaikille maanantaisin klo 15.15
  • Venytys-jumppa keskiviikkosin klo 12.35

Jumpparyhmissä vapaaehtoinen maksu 2 €/kerta srk:n lähetystyön hyväksi.

Kotkan srk-keskuksen voimistelusalissa

  • Naisten jumppa tiistaisin klo 18
  • Naisten ja miesten lentopalloa tiistaisin klo 19-20.30.

Jumpparyhmissä vapaaehtoinen maksu 2 €/kerta srk:n lähetystyön hyväksi.

Gospel-lattarit ™

  • Gospel-lattarit™ Kotkan srk-keskuksen voimistelusalissa torstaisin klo 17. Syyskausi 13.8.-10.12. 2020 (ei 22.10.)

Hinta 4 €/kerta. Tuotto menee hyväntekeväisyyteen.

 

Gospel-lattareilla™ hikeä, hymyjä ja rytmiä riittää

Torstaisin saa tanssia hymyissä suin ja tanssitunnin tuotto menee hyväntekeväisyyteen. Gospel-lattarit™ torstaisin klo 17 Kotkan srk-keskuksen liikuntasalissa.  Kevätkausi 9.1.-14.5.2020.

Torstaisin Kotka-Kymin seurakuntakeskuksen liikuntasalin täyttää iso joukko hymyileviä naisia. Kello 17 alkaa Gospel-lattarit™, jossa tanssitaan kristillisen lattarimusiikin tahdissa. Viime syksynä tunnit olivat todella suosittuja ja sali on ollut joka kerta täynnä, mutta aina mahtuu mukaan.

Tunnille tullakseen ei tarvitse osata tanssia. ”Kyseessä on matalan kynnyksen tanssiliikuntaa, johon kaikki ovat tervetulleita iästä, koosta ja liikuntataustasta riippumatta. Ilo ja halu liikkua ovat pääasia”, sanoo tunnin vetäjä Leena Ronkainen.

Tunti maksaa 4 euroa, ja tuotto menee Naisten Pankille. ”Voisi siis sanoa, että tanssimme naisille ammatteja. Tästä saa hyvän mielen kaiken muun liikunnasta saatavan hyödyn lisäksi, kun samalla tukee kehitysmaiden naisia”, sanoo Ronkainen.

Tunnille kannattaa laittaa jalkaan tanssikengät tai tossut, mutta sukillakin pärjää. Osalla osallistujista on huivi lanteilla, osalla kukka päässä. Ronkainen kuitenkin painottaa, että armollinen ja hyväksyvä ilmapiiri, sekä omasta kehosta nauttiminen ovat tärkeimpiä asioita – eikä esimerkiksi se miltä kukakin näyttää.

Gospel-lattarit™ on Tampereen NNKY:n vuonna 2007 aloitettu kristillinen treenimuoto. Alun perin ajatuksena on ollut se, ettei tanssimisessa ole kysy pelkästään fyysisestä hyvinvoinnista ja tanssitaitojen kehittymisestä, vaan tärkeä osa on vahvistaa naisten itsetuntoa ja itsensä hyväksymistä. Gospel-lattareita™ tanssitaan ympäri Suomea, ja ohjaajiakin on useita kymmeniä. Tassitunti aloitetaan ja lopetaan yhteisellä rukouksella.