Kotka-Kymin seurakunnan diakoniatyön tekijät. Alarivissä vasemmalta Elisa Järvimäki, Anna-Stina Tulokas ja Elina Virmakoski. Takana vasemmalta Maarit Kinnunen, Leila Vanhala, Hanna Kokkomäki, Anne Kuusisto ja Jukka-Pekka Enroos (virkavapaalla, sijaisena Kirsi Virtanen).
Kuva: Jukka-Pekka Enroos

Diakonia kantaa vastuuta

Voit olla meihin yhteydessä esimerkiksi jos:

• haluat keskustella hengellisistä asioista tai rukoilla yhdessä
  • olet yksinäinen
  • rahatilanteesi ahdistaa
  • haluat osallistua toimintaan
  • perheessä on vaikeita asioita, joihin ette itse löydä ratkaisua
  • alkoholi tai päihteet vaikeuttavat elämääsi
  • jokin asia painaa mieltäsi
  • sinulla on surua, josta haluat puhua
  • haluat itse auttaa jotenkin

Vastaanotot

Vastaanotot aikavarauksella numerosta 044 752 9525 arkisin klo 11-12.

Karhulan diakoniatyön toimisto

Karhulantie 33
Maanantaisin klo 10.30-12

Kotkansaari

Mariankatu 14 D
Tiistaisin klo 9-15

Karhuvuori

Haltijantie 1
Torstaisin klo 10.30-12

Ruuanjako

• Maanantaisin klo 9-10 Karhulantie 33, diakoniatyön toimisto
  • Torstaisin klo 9-10 Hatijantie 1, kerhohuone

Arkiruokailut

Tarjolla terveellistä ja hyvää kotiruokaa. Aterian hinta vähävaraisilta ja työttömiltä 1,50 €, muilta 5 €.

• Kotkan seurakuntakeskuksen kahviossa maanantaisin klo 12-13
  • Kymin seurakuntakeskuksessa tiistaisin klo 12-13
  • Aittakorven seurakuntatalossa torstaisin klo 12-13

Sinuakin tarvitaan!

Diakonia on myös lähimmäisvastuuta ja vuorovaikutusta seurakuntalaisten kesken. Diakoniatyössä tarvitaan vapaaehtoisia vastuunkantajia kuuntelijoiksi, kerhojen ja piirien vetäjiksi, talkootehtäviin, lähimmäisiksi, yhteisvastuukerääjiksi sekä avustajiksi leireille ja retkille. Jos haluat tulla mukaan vapaaehtoistyöhön, ota yhteys diakoniatyöntekijöihin. Toimitaan yhdessä!

Diakoniatyö ja työntekijät

Diakonian tehtävä on toteuttaa lähimmäisenrakkautta. Syrjäytymisen vähentäminen ja tulevaisuudenuskon vahvistaminen ovat käytännön tavoitteita. Järjestämme monipuolista yhteisöllistä toimintaa ja olemme tavoitettavissa myös mm. kotikäynneillä ja vastaanotoilla. Pyrimme löytämään avun tarpeessa olevia ihmisiä mm. yhteistyön ja tiedotuksen avulla.

Autamme ja tuemme asiakasta ihmisarvoiseen elämään. Yhtenä toiminta-muotona on taloudellinen avustaminen, joka on pääsääntöisesti tilapäistä kriisiapua. Joskus teot ovat tärkeitä, ja joskus sanat ovat ainoat, joita tarvitaan.