Liikuntaryhmät

Seurakunta järjestää erilaisia liikuntaryhmiä. Tule rohkeasti mukaan!

Kevätkausi 2021 alkaa helmikuussa mikäli koronarajoitukset eivät jatku. Seuraa ilmoittelua!

Jumppa ja Venyttely

Syksy 2021

Maanantaisin klo 14.30-15.15 Jumppa (sekaryhmä) ja klo 15.15-16 Venyttely (sekaryhmä) Velhossa, Ututie 2.  Ilmoittautuminen suoraan vetäjälle: Kati p. 0400 759 503.  Alkaa 30.8.

Keskiviikkoisin klo 12.30-13.15 Jumppa (sekaryhmä) ja 13.15-14 Venyttely (sekaryhmä) Velhossa, Ututie 2. Ilmoittautuminen suoraan vetäjälle: Kati p. 0400 759 503.  Alkaa 1.9.

Tiistaisin klo 18 Naisten jumppa Kotkan srk-keskuksen voimistelusalissa. Alkaa 7.9.

Jumpissa vapaaehtoinen maksu (2 €) Sansan Toivoa naisille -keräykseen ja Sudanin pakolaisleirille.

Kaikille avoin lentopallo

tiistaisin klo 19 Kotkan srk-keskuksen voimistelusalissa. Alkaa 7.9.

Gospel-lattarit ™

Gospel-lattarit™ -tanssijumppaa torstaisin klo 17. Hinta 4 €/kerta. Tuotto menee Naisten Pankille.

Gospel-lattareilla™ hikeä, hymyjä ja rytmiä riittää

Torstaisin Kotka-Kymin seurakuntakeskuksen liikuntasalin täyttää iso joukko hymyileviä naisia. Kello 17 alkaa Gospel-lattarit™, jossa tanssitaan kristillisen lattarimusiikin tahdissa.

Tunnille tullakseen ei tarvitse osata tanssia. ”Kyseessä on matalan kynnyksen tanssiliikuntaa, johon kaikki ovat tervetulleita iästä, koosta ja liikuntataustasta riippumatta. Ilo ja halu liikkua ovat pääasia”, sanoo tunnin vetäjä Leena Ronkainen.

Tunti maksaa 4 euroa, ja tuotto menee Naisten Pankille. ”Voisi siis sanoa, että tanssimme naisille ammatteja. Tästä saa hyvän mielen kaiken muun liikunnasta saatavan hyödyn lisäksi, kun samalla tukee kehitysmaiden naisia”, sanoo Ronkainen.

Tunnille kannattaa laittaa jalkaan tanssikengät tai tossut, mutta sukillakin pärjää. Osalla osallistujista on huivi lanteilla, osalla kukka päässä. Ronkainen kuitenkin painottaa, että armollinen ja hyväksyvä ilmapiiri, sekä omasta kehosta nauttiminen ovat tärkeimpiä asioita – eikä esimerkiksi se miltä kukakin näyttää.

Gospel-lattarit™ on Tampereen NNKY:n vuonna 2007 aloitettu kristillinen treenimuoto. Alun perin ajatuksena on ollut se, ettei tanssimisessa ole kysy pelkästään fyysisestä hyvinvoinnista ja tanssitaitojen kehittymisestä, vaan tärkeä osa on vahvistaa naisten itsetuntoa ja itsensä hyväksymistä. Gospel-lattareita™ tanssitaan ympäri Suomea, ja ohjaajiakin on useita kymmeniä. Tassitunti aloitetaan ja lopetaan yhteisellä rukouksella.