Liikuntaryhmät

Seurakunta järjestää erilaisia liikuntaryhmiä. Tule rohkeasti mukaan!

Jumpat

Kotkan srk-keskuksen voimistelusalissa tiistaisin klo 18, syyskausi 8.9.-15.12.2020.

Velhossa, Ututie 2, maanantaisin klo 14.30-15.15 (ryhmä A) ja klo 15.15-16 (ryhmä B). Ilmoittaudu suoraan vetäjälle: Kati p. 0400 759 503. Syyskausi 7.9.-7.12.2020.

Jumpissa vapaaehtoinen maksu 2 € Sansan Toivoa naisille -keräykseen.

Kaikille avoin lentopallo

Kotkan srk-keskuksen voimistelusalissa tiistaisin klo 19. Syyskausi 8.9.-15.12.2020.

Gospel-lattarit ™

• Gospel-lattarit™ -tanssijumppaa torstaisin klo 17 huom! elo-syyskuun ajan Puistolan kentällä, Puistotie 24. Sateen sattuessa Kotkan srk-keskuksen voimistelusalissa. Salissa max 25 osall./kerta. Syyskausi 13.8.-10.12. 2020 (ei 10.9. ja 22.10.). Hinta 4 €/kerta. Tuotto menee Naisten Pankille.

Venytysryhmät

Velhossa, Ututie 2, keskiviikkoisin klo 12.30-13.15 (ryhmä A) ja klo 13.15-14 (ryhmä B). Kumpaankin ryhmään otetaan 20 osallistujaa. Ilmoittaudu mukaan: Kati p. 0400 759 503. Syyskausi 9.9.-9.12.2020.

Vapaaehtoinen maksu 2 € Sansan Toivoa naisille -keräykseen.

Gospel-lattareilla™ hikeä, hymyjä ja rytmiä riittää

Torstaisin Kotka-Kymin seurakuntakeskuksen liikuntasalin täyttää iso joukko hymyileviä naisia. Kello 17 alkaa Gospel-lattarit™, jossa tanssitaan kristillisen lattarimusiikin tahdissa. Viime syksynä tunnit olivat todella suosittuja ja sali on ollut joka kerta täynnä, mutta aina mahtuu mukaan.

Tunnille tullakseen ei tarvitse osata tanssia. ”Kyseessä on matalan kynnyksen tanssiliikuntaa, johon kaikki ovat tervetulleita iästä, koosta ja liikuntataustasta riippumatta. Ilo ja halu liikkua ovat pääasia”, sanoo tunnin vetäjä Leena Ronkainen.

Tunti maksaa 4 euroa, ja tuotto menee Naisten Pankille. ”Voisi siis sanoa, että tanssimme naisille ammatteja. Tästä saa hyvän mielen kaiken muun liikunnasta saatavan hyödyn lisäksi, kun samalla tukee kehitysmaiden naisia”, sanoo Ronkainen.

Tunnille kannattaa laittaa jalkaan tanssikengät tai tossut, mutta sukillakin pärjää. Osalla osallistujista on huivi lanteilla, osalla kukka päässä. Ronkainen kuitenkin painottaa, että armollinen ja hyväksyvä ilmapiiri, sekä omasta kehosta nauttiminen ovat tärkeimpiä asioita – eikä esimerkiksi se miltä kukakin näyttää.

Gospel-lattarit™ on Tampereen NNKY:n vuonna 2007 aloitettu kristillinen treenimuoto. Alun perin ajatuksena on ollut se, ettei tanssimisessa ole kysy pelkästään fyysisestä hyvinvoinnista ja tanssitaitojen kehittymisestä, vaan tärkeä osa on vahvistaa naisten itsetuntoa ja itsensä hyväksymistä. Gospel-lattareita™ tanssitaan ympäri Suomea, ja ohjaajiakin on useita kymmeniä. Tassitunti aloitetaan ja lopetaan yhteisellä rukouksella.