Metsäpolku, puita ja puiden varjoja.

Retriiteiltä hiljaisuutta ja lepoa arkeen

Retriitissä kiire, melu ja arjen vaatimukset katkaistaan tietoisella vetäytymisellä hiljaisuuteen ja lepoon. Osallistujat sitoutuvat keskinäiseen vaikenemiseen, mutta retriitin ohjaajan kanssa on mahdollista pohtia hiljaisuudessa esiin nousseita oman elämän kysymyksiä.

Hiljentymisen tukena on luostariperinteestä juontuvia rukoushetkiä ja meditaatioita, virikepuheita ja ehtoollisen vietto. Retriitin hiljaisuus on tilan tekemistä sille, että jotain olennaista voisi nousta esiin. Ohjelma on väljä ja jättää tilaa ulkoilulle, nukkumiselle, lukemiselle ja kiireettömille aterioille valmiista ruokapöydästä.

Retriitissä et silti ole yksin, vaan voit myös kokea yhteyttä. Olet osa ryhmää, joka nauttii hiljaisuudesta yhdessä toisten kanssa. Jokaisella on oma huone.

Vuoden 2020 retriitit

Hiljaisuuden jooga-retriitti 14.-16.2.

Retriitiissä on hiljaisuuden ja rukoushetkien lisäksi hiljaisuuden joogaa. Retriitti järjestetään

Ristiniemen kurssikeskuksessa yhdessä Haminan seurakunnan kanssa. Hinta täysihoidolla 60€.

Hinta muualta kuin Haminasta tai Kotkasta tulijoille on 100€.

Ilmoittautuminen: www.kotka-kyminseurakunta.fi. Ilmoittautuminen alkaa to 2.1. klo 8.

Lisätietoja Anna Mykrä-Siljander, anna.mykra-siljander@evl.fi, p. 044 752 9487

Arkiretriitti- hiljaisuutta ja rauhaa arkeen

Aloituspäivä Haminassa 22.2. Seitsemän viikon arkiretriitissä tapaamiset viikottain.

Aloituspäivän hinta: 10€.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Riikka Klaavu -Pihlajamaa p. 050 5420942.

Järjestetään yhteistyössä Haminan seurakunnan kanssa.

Hiljaisuuden retriitti 22-24.5.

Kaikille avoin perinteinen retriitti Höyterin leirikeskuksessa.

Hinta täysihoidolla 50€. Ilmoittautumiset sähköisesti www.kotka-kyminseurakunta.fi tai

Hiljaisuuden retriitti 21.-24.8.

Maanantaiaamuun kestävä perinteinen retriitti Höyterin leirikeskuksessa.

Hinta täysihoidolla 55€. Ilmoittautumiset sähköisesti www.kotka-kyminseurakunta.fi tai

Retriittipäivä 17.10.

Retriittipäivä klo 9-20 ensisijaisesti hoitotyön parissa työskenteleville Höyterin leirikeskuksessa. Päivän hinta 20€. Ilmoittautumiset sairaalapastori Hanna Hietaselle, hanna.hietanen@evl.fi, p.040 1967520.

Adventtiretriitti 27.-29.11.

Ristiniemen leirikeskuksessa hiljaisuuden retriitti ennen joulun kiireitä.

Päivi Ihatsu 040 196 7505, paivi.ihatsu@evl.fi.

Lisätietoja retriiteistä: Tuomi Larvi, 044 762 9488, ellei muuta ole mainittu.