Metsämaisema, jossa auringonvalo siivilöityy puiden välistä.

Retriiteiltä hiljaisuutta ja lepoa arkeen

Retriitissä kiire, melu ja arjen vaatimukset katkaistaan tietoisella vetäytymisellä hiljaisuuteen ja lepoon. Osallistujat sitoutuvat keskinäiseen vaikenemiseen, mutta retriitin ohjaajan kanssa on mahdollista pohtia hiljaisuudessa esiin nousseita oman elämän kysymyksiä.

Hiljentymisen tukena on luostariperinteestä juontuvia rukoushetkiä ja meditaatioita, virikepuheita ja ehtoollisen vietto. Retriitin hiljaisuus on tilan tekemistä sille, että jotain olennaista voisi nousta esiin. Ohjelma on väljä ja jättää tilaa ulkoilulle, nukkumiselle, lukemiselle ja kiireettömille aterioille valmiista ruokapöydästä.

Retriitissä et silti ole yksin, vaan voit myös kokea yhteyttä. Olet osa ryhmää, joka nauttii hiljaisuudesta yhdessä toisten kanssa. Jokaisella on oma huone.

Vuoden 2020 retriitit

Arkiretriitti- hiljaisuutta ja rauhaa arkeen

Seitsemän viikon arkiretriitissä tapaamiset on viikottain. Retriitti on alkanut helmikuussa. Arkiretriitti päättyy pääsiäismessuun Marian kirkossa 12.4. klo 10.

Lisätietoja: Riikka Klaavu-Pihlajamaa p. 050 542 0942.

Järjestetään yhteistyössä Haminan seurakunnan kanssa.

Hiljaisuuden retriitti 22-24.5.

Perinteinen retriitti Höyterin leirikeskuksessa. Leiri on täynnä.

Hiljaisuuden retriitti 21.-24.8.

Maanantaiaamuun kestävä perinteinen retriitti Höyterin leirikeskuksessa.

Hinta täysihoidolla 55€. Ilmoittautumiset sähköisesti: https://www.mvs.fi/srk/kotka/ilmoittautuminen/ilmoittautuminen.php?add=8a28e03cabba2fa81a1c562ac31a44ef267&lang=fi

tai Päivi Ihatsu 040 196 7505, paivi.ihatsu@evl.fi.

Retriittipäivä 17.10.

Retriittipäivä klo 9-20 ensisijaisesti hoitotyön parissa työskenteleville Höyterin leirikeskuksessa. Päivän hinta 20€. Ilmoittautumiset sairaalapastori Hanna Hietaselle, hanna.hietanen@evl.fi, p.040 1967520.

Adventtiretriitti 27.-29.11.

Ristiniemen leirikeskuksessa hiljaisuuden retriitti ennen joulun kiireitä.

Hinta täysihoidolla 50€. Ilmoittautumiset sähköisesti www.kotka-kyminseurakunta.fi tai

Päivi Ihatsu 040 196 7505, paivi.ihatsu@evl.fi.

Lisätietoja retriiteistä: Tuomi Larvi, 044 762 9488, ellei muuta ole mainittu.