Kymen krematorio

Osoite: Parikantie 81, 48710 Kotka

Omaisten tulee varata aika uurnan noutamiseen krematoriolta. Ajan voi varata krematoriosta: 040 196 7560

Hinnasto

Hinnat kotkalaisille

• tuhkaus 145 € (alle 1-vuotiaista ei maksua)
  • kylmiön vuokra 20 €
  • pahviuurna 10 €
  • uurnan lähetys 45 €

Hinnat ulkopaikkakuntalaisille

• tuhkaus 310 € (alle 1-vuotiaat 50 €)
  • kylmiön vuokra 30 €
  • pahviuurna 10 €
  • uurnan lähetys 45 €

Tietoa krematoriosta

Kymen krematorion rakentamista varten perustettiin toimikunta 9.4.1970. Asiassa olivat mukana Kotkan ja Kymin seurakunnat, Kotkan kaupunki, Karhulan kauppala ja Kymin kunta. Krematorio rakennettiin Parikan hautausmaalle, siunauskappelin viereen. Krematoriokiinteistön suunnitteli arkkitehti Lauri Heinänen. Ensimmäinen tuhkaus krematoriossa tehtiin helmikuussa 1973.

Kymen krematorion rahoitukseen ja peruskorjauksen rahoitukseen osallistui Kotkan kaupunki. Tästä syystä tuhkauksesta perittävät maksut ovat olleet kotkalaisille aina samansuuruiset.

Krematorion viimeisin peruskorjaus on tehty vuonna 1991. Krematoriossa on ruotsalaisvalmisteinen Tabo-uuni.

Kotka-Kymin seurakunnan alueella tuhkaus on yleisin hautausmuoto. Lähes 80 prosenttia kaikista hautauksista on uurnahautauksia.

Kymen krematorio palvelee Etelä-Kymenlaaksoa. Lähimmät krematoriot ovat Lahdessa ja Imatralla.