Isoset ryhmäkuvassa Ristiniemen leirikeskuksessa

Isostoiminta

Isostoimintaan osallistuminen antaa valmiuksia toimia isosen tehtävässä ripareilla ja kouluikäisten leireillä.

Isostoiminta on kaksivuotinen. Todistuksen osallistumisesta isotoimintaan saa kummastakin vuodesta erikseen, mutta se edellyttää aktiivista osallistumista.

Isostoimintavuoteen kuuluu neljä viikonloppuleiriä ja lisäksi isoset osallistuvat seurakunnan toimintaan. Isostoimintaan osallistuminen on maksutonta ja isosen tehtävissä toimimisesta maksetaan pieni palkkio.

Ykkösvuotisten isostoimintaleirit Höyterissä:

 • 1.-3.9.2023, poissaolleille korvaava tehtävä discordissa
 • 3.-5.11.2023 poissaolleille korvaava tehtävä discordissa ja sähköpostissa
 • 19.-21.1.2024 poissaolleille korvaava tehtävä discordissa ja sähköpostissa
 • 19.-21.4.2024

Kakkosvuotisten isostoimintaleirit Höyterissä:

 • 8.-10.9.2023, poissaolleille korvaava tehtävä lähetetty sähköpostilla
 • 10.-12.11.2023 poissaolleille korvaava tehtävä discordissa ja sähköpostissa
 • 12.-14.1.2024 poissaolleille korvaava tehtävä discordissa ja sähköpostissa
 • 17.-19.5.2024

Isostoiminnan info on pääsääntöisesti discordissa. Löydät palvelimen nimellä pappilaofficial tai seuraavasta linkistä: https://discord.gg/78hkNtYPA Pappilaofficial -palvelimella esiinnytään omalla etu- ja sukunimellä, voit vaihtaa nimen muokkaamalla palvelinprofiiliasi. Pyydä ylläpitäjää vaihtamaan roolisi palvelimella ajantasaiseksi.

 

Ilmoittautuminen isostoimintaan on päättynyt.

Mikäli haluaisit vielä tulla mukaan, ole suoraan yhteydessä Mainiin, Villeen tai Hessuun.

 

Apuohjaajaksi?

Kaksi vuotta isostoiminnassa mukana olleilla ja sitä vanhemmilla on mahdollisuus ilmoittautua apuohjaajakoulutusleirille. Leiri antaa valmiudet toimia apuohjaajana sekä kouluikäisten leireillä että rippileireillä. Leiri järjestettiin elokuun lopussa Höyterissä, seuraava apparikoulutusleiri alkusyksystä 2024.

 

Isonen!

Lue tämä ohje huolellisesti, ennen kuin täytät isoshakemuskaavakkeen. 

Isoseksi riparille:

 1. Valitse huolella sellaiset ajankohdat, jotka sinulle sopivat. Leireiltä/päivärippikoulusta ei voi olla pois. Myös viikonloppuleiri/ennakkoviikonloppu on pakollinen.
 2. Perustele valintasi hyvin, varsinkin jos sinulla on vain yksi tai ihan muutama vaihtoehto. Huomioi perheen lomamatkat, kesätyöt, kielikurssit ym. ja muista mainita ne hakemuksessa. Epämääräisiä ”saattaa olla muuta menoa” – tyyppisiä perusteluja emme pysty ottamaan huomioon.
 3. Kaveritoiveita ei kannata laittaa hakemukseen. Tiivis kaverisuhde voi haitata isosen tehtävien suorittamista ja tutustumista uusiin ihmisiin.
 4. Jos sinulla on tuttuja, joiden kanssa ET voi olla samalla leirillä, kirjoita se hakemukseen. Se otetaan kyllä huomioon.
 5. Yhdelle riparille valitaan 5-6 isosta ja yksi apuohjaaja, joten isospaikkoja on todella vähän yhtä rippikouluryhmää kohden.  Lisäksi valitsemme niin, että riparilla on sekä uusia, että vanhoja isosia tasapuolisesti.
 6. Kun isosvalinnoista ilmoitetaan ja jostain syystä haluat vaihtaa rippikouluryhmää, niin se ei onnistu ilmoittamalla ripariryhmää, johon haluaisit siirtyä. Tässä vaiheessa kaikki isospaikat on jaettu. Riparin vaihtaminen onnistuu vain siinä tapauksessa, että jostain ryhmästä vapautuu paikka.
 7. Jos aikatauluusi tulee muutoksia hakemuksen täyttämisen jälkeen, älä jää murehtimaan, vaan ota yhteys Villeen, Mainiin tai Hessuun ja kerro uudesta tilanteesta.
 8. Ketään ei valita kahdelle peräkkäiselle riparille. Muistakaan syistä ei voi olla kahta riparia putkeen.

Ilmoittautuminen isoseksi ja appariksi ripareille on päättynyt. Jos haluaisit vielä mukaan, ole yhteydessä Villeen tai Mainiin.

 

Kouluikäisen leirit:

 1. Täytä hakemus huolellisesti. Hae vain niille leireille, joille sinun on mahdollista tulla mukaan. Sitoudu siihen leiriin, johon sinut on valittu ja peru vain, jos tulee ylivoimainen este.
 2. Jos esteitä ilmaantuu  ennen valintaa, tai muuten haluat muuttaa hakemustasi, ota yhteys Sinikkaan.
 3. Perustele valintasi. Huomioi myös vaihtelun mahdollisuus. Koska leirejä on vuoden aikana useampi, voi olla kiva vaihtaa välillä kohderyhmää.  Ekaluokkalaisten kanssa touhu on hieman erilaista kuin esimerkiksi seiskaluokkalaisten.
 4. Myöskään kouluikäisten leireillä ei suosita sitä, että samana tai seuraavana päivänä aloitetaan uusi leiri.

Ilmoittautuminen isoseksi/appariksi/yököksi/kipusisbroelse kouluikäisten leireille on päättynyt. Jos haluaisit vielä mukaan, ole yhteydessä Villeen.