Isoset ryhmäkuvassa Ristiniemen leirikeskuksessa

Isostoiminta

Isoset ovat rippikoulun ja varhaisnuorten leirien selkäranka, joten tehtävä on seurakunnalle erittäin arvokas ja tärkeä.

Isostoiminta on maksutonta.

Isostoimintaan kuuluu osallistuminen seurakunnan nuorten toimintaan sekä tapaamiset ja leirit. Toiminnassa katselemme maailmaa eri näkökulmista ja opimme ryhmän ohjaamista sekä muita isosen taitoja.

Isostoimintaan kuuluu neljä koulutusleiriä, joiden käynti on edellytys toimia isosena.

2022-2023 leirit Höyrissä:

• 16.-18.9.2022
  • 4.-6.11.2022
  • 13.-15.1.2023
  • 14.-16.4.2023

Isostoiminnan info on pääsääntöisesti discordissa. Kotka-Kymin nuoret: https://discord.gg/UAgZd6xbNu

Kirjaudu Discordissa Kotka-Kymin nuoret kanavalle omalla nimelläsi (ei nimimerkillä).

Oletko ollut jo kaksi vuotta isostoiminnassa? Olisiko aika ryhtyä apuohjaajaksi? Se onnistuu ilmoittautumalla mukaan apuohjaajakoulutusleirille, joka pidetään Höyterissä 26.-28.8.2022!

Voit osallistua koulutukseen, vaikka et olisikaan vielä täysi-ikäinen.  Aloittelet sitten apuohjaajahommat synttäreiden jälkeen. Voit ilmoittautua apuohjaajakoulutusleirille 12.8. mennessä TÄSTÄ LINKISTÄ.

Isonen!

Lue tämä ohje huolellisesti, ennen kuin täytät

isoshakemuskaavakkeen.

Isoseksi riparille:

1. Valitse huolella sellaiset ajankohdat, jotka

jotka sinulle sopivat. Leireiltä ei voi olla pois.

Myös ennakkoviikonloppu on pakollinen.

1. Perustele valintasi hyvin, varsinkin jos sinulla on vain yksi tai vähän vaihtoehtoja. Huomioi perheen lomamatkat, kesätyöt, kielikurssit ym.  ja muista mainita ne hakemuksessa. Epämääräiset   ”saattaa olla muuta menoa” – tyyppiset lausunnot eivät auta.
  2. Kaveritoiveita ei kannata laittaa hakemukseen.  Tiivis kaverisuhde voi haitata isosen tehtävien suorittamista ja tutustumista uusiin ihmisiin.
  3. Jos sinulla on tuttuja kavereita, joiden kanssa et voi olla samalla leirillä, kirjoita se hakemukseen. Se otetaan kyllä huomioon.
  4. Yhdelle riparille valitaan 5-6 isosta ja yksi apuohjaaja, joten isospaikkoja on todella vähän yhtä leiriä kohden.  Lisäksi valitsemme niin, että riparilla on sekä uusia, että vanhoja isosia tasapuolisesti.
  5. Kun isosvalinnoista ilmoitetaan ja jostain syystä haluat vaihtaa leiriä, niin se ei onnistu ilmoittamalla riparia, jolle haluaisit siirtyä. Tässä vaiheessa kaikki isospaikat on jaettu. Leirin vaihtaminen onnistuu vain siinä tapauksessa, että joltakin toiselta leiriltä vapautuu paikka.
  6. Jos aikatauluusi tulee muutoksia hakemuksen täyttämisen jälkeen, älä jää murehtimaan, vaan ota yhteys Ritaan ja kerro uudesta tilanteesta.
  7. Kahdelle peräkkäiselle leirille ei valita.  Muistakaan syistä ei voi olla kahta riparia putkeen.

Kouluikäisen leirit:

1. Täytä hakemus huolellisesti. Hae vain niille leireille, joille sinun on mahdollista tulla mukaan. Sitoudu siihen leiriin, johon sinut on valittu ja peru vain, jos tulee ylivoimainen este.
  2. Jos esteitä ilmaantuu  ennen valintaa, tai muuten haluat muuttaa hakemustasi, ota yhteys Sinikkaan.
  3. Perustele valintasi. Huomioi myös vaihtelun mahdollisuus. Koska leirejä on vuoden aikana useampi, voi olla kiva vaihtaa välillä kohderyhmää.  Ekaluokkalaisten kanssa touhu on hieman erilaista kuin esimerkiksi seiskaluokkalaisten.
  4. Myöskään kouluikäisten leireillä ei suosita sitä, että samana tai seuraavana päivänä aloitetaan uusi leiri.

Virkavapaalla 4.10.2022 saakka.

Vastuualueena oppilaitostyö.