Kuvassa kolme miestä Kotkan kirkossa olevassa Maailmojen messussa.

Monikulttuurinen toiminta

Monikulttuurinen toiminta palvelee Kotkassa asuvia ulkomaalaisia ja maahanmuuttajia. Seurakunta järjestää messuja, rippikouluja, tapahtumia, leirejä, retkiä ja kerhoja.

Voit keskustella kahdestaan työntekijöidemme kanssa, jos tarvitset sielunhoitoa tai haluat keskustella muista asioista.

Kirkollisissa toimituksissa (kaste, konfirmaatio, avioliittoon vihkiminen ja hautaan siunaaminen) palvelemme myös englannin, venäjän, ranskan ja saksan kielellä.

Seurakunnat tukevat maahanmuuttajien kotoutumista. Seurakunta voi auttaa etsimään suomalaisen ystävän tai tukihenkilön. Jos olet kiinnostunut toimimaan maahanmuuttajan tukena, ota yhteyttä. Yhteistyötä tehdään Kotkan kaupungin ja muiden toimijoiden kanssa. Yhteinen maahanmuuttajatyön koordinaattori Maarit Koskensalo-Tiainen ideoi ja hoitaa yhteyksiä, toimintaa ja palvelua.

Suomenryhmät

Suomen alkeet -ryhmissä vapaaehtoiset opettavat kielen alkeita Kotkassa asuville maahanmuuttajille. Lue lisää ryhmistä.

Ikääntyvät maahanmuuttajat

Ikääntyvien maahanmuuttajien kerhoja järjestetään kerran kuukaudessa Karhulassa, Karhuvuoressa, Kotkansaarella ja Metsolassa. Lue lisää kerhosta.

Kristityt arabiankieliset

Kristittyjen arabiankielisten ryhmästä lisätietoja antaa Marianne Vitikainen-Mojica puh. 041-462 6202. Ryhmä kokoontuu tällä hetkellä internetin kautta.

Nuorten keskustelukerhot lingalan ja ranskan kielellä

Oman äidinkielen keskustelukerho, jossa kielinä lingala ja ranska, 13-17-vuotiaille. Kerho kokoontuu keskiviikkoisin klo 15-16.30 (6.10. alkaen) Haltijantie 1:ssä, Karhuvuoressa. Tule keskustelemaan ajankohtaisista asioista. Tarjolla on kahvia, teetä ja mehua.

Ilmoittautumiset: ohjaaja, avustaja Kaleb Shabulinzenze, kaleb.shabulinzenze@mylly.me tai p. 044 230 6131.

Kirkkoon liittyminen

Jos olet kiinnostunut kristinuskosta, seurakuntayhteydestä tai mahdollisuudesta liittyä evankelis-luterilaiseen kirkkoon, ota rohkeasti yhteyttä Marianne Vitikainen-Mojicaan tai Maarit Koskensalo-Tiaiseen.

International Work

International work serves immigrants and foreigners in Kotka. The parish organizes masses, confirmation schools, events, field days and gatherings.

You have a possibility to talk with our employees if there is something troubling you. There is also a possibility for pastoral care available.

Confirmation, marriage, baptism or funeral service can be carried out in English, French, Russian or Swedish.

Lingalan ja ranskan kielen keskustelukerhon mainos. Teksti on sivulla.