Kuvassa tummaihoisia naisia ja lapsia kansallispuvut päällä.

Kaveriksi minulle -hanke etsii vapaaehtoisia

Kaveriksi minulle -hankkeessa etsitään harrastuskavereita ja tukihenkilöitä yksin alaikäisenä Suomeen tulleille maahanmuuttajanuorille. Suomalaisia ystäviä etsivät nuoret ovat pääsääntöisesti 17-21-vuotiaita. Kaikenlaisille kavereille on tarvetta!

Yksin Suomeen tulleet nuoret saavat apua moniin käytännön asioihin viranomaisilta, mutta kaipaavat myös muita ihmisiä, joiden kanssa viettää aikaa.

Kuka voi tulla kaveriksi?

Vapaaehtoisen tulee olla yli 18-vuotias ja valmis antamaan nuorelle aikaansa noin kerran kuussa. Vapaaehtoisen ei ole välttämätöntä sitoutua yhteen ystävään - on ihan mahdollista tulla mukaan kaikille avoimiin ryhmätapaamisiin.

Hankkeen aikana on saatavilla tavallista enemmän tukea ja apua ystävyyden rakentamiseen hanketyöntekijän avustuksella. Luvassa on esimerkiksi yhteisiä harrastuskokeiluita, tapahtumia ja retkiä, joihin voi osallistua ystävän tai koko ryhmän kanssa. Mukaan hankkeeseen voi hypätä milloin vain.

Hanke jatkuu vuoden 2019 ajan

Kaveriksi minulle -hanke alkoi helmikuussa 2018. Hanke on saanut jatkorahoitusta ja jatkuu vuoden 2019 ajan.

Seurakunnan kumppaneina hankkeessa toimivat Kotkan kaupunki ja monikulttuurinen toimintakeskus Mylly. Hankkeen rahoittaa Työ- ja elinkeinoministeriö.

Lisätietoja antaa hanketyöntekijä Suvi-Tuuli Miilunpalo.